Windows 10 32 Bit mi kurulmalı 64 Bit mi?

Xeon Bey

Picopat
Yer
Anakart'ta ekran kartı ile cebelleşiyor
Daha fazla  
Sistemimde 32-Bit Windows 10 Pro sürüm 2004 kurulu. Bilgisayarcı kurmuştu işletim sistemini. Ama 32-Bit olduğu için bazı programları kullanamıyorum. Sistem özelliklerim şu şekilde:
Intel i5 2450M.
HD Graphics 3000.
256 GB SSD.
4 GB DDR3 RAM.
Bilgisayarcıya sorduğumda "64 Bit kurulmaz buna" demişti. Bu durumu bir arkadaşım ile konuşmuştum."Bu bilgisayarcı bir şey bilmiyor sen kur 64 Bit'i" demişti. Ama Technopat Sosyal'de konu açtığımda "32-Bit kurmalısın" demişlerdi. Ve ayrıca çoğu arkadaşımda 4 GB RAM var ve 64 Bit kullanıyorlar. Bu konuda kafam allak bullak oldu bunun doğrusu nedir? Cihazımın adı: Dell Inspiron N4050.

Hocam genelde 4 GB RAM'ın üstündekilere 64 bit öneriyorum, ama sisteminizde SSD var, RAM'ler DDR3, 64 Bit kurmak istiyorsanız ve çok gerekliyse kurun. Baktınız kullanılacak gibi değil, geri dönebilirsiniz 32 Bit'e.

Aynı sorunu bende yaşamıştım. Bilgisayarcı 32 Bit kurmuştu. Çok fazla şey çalışmıyordu. Sonra kendi kendime 64 Bit format atmayı öğrendim ve düzgün çalıştı. Çoğu bilgisayarcı umursamadığı için yalan söyler. Yada cahildirler.

Sistemimde 32-Bit Windows 10 Pro sürüm 2004 kurulu. Bilgisayarcı kurmuştu işletim sistemini. Ama 32-Bit olduğu için bazı programları kullanamıyorum. Sistem özelliklerim şu şekilde:
Intel i5 2450M.
HD Graphics 3000.
256 GB SSD.
4 GB DDR3 RAM.
Bilgisayarcıya sorduğumda "64 Bit kurulmaz buna" demişti. Bu durumu bir arkadaşım ile konuşmuştum."Bu bilgisayarcı bir şey bilmiyor sen kur 64 Bit'i" demişti. Ama Technopat Sosyal'de konu açtığımda "32-Bit kurmalısın" demişlerdi. Ve ayrıca çoğu arkadaşımda 4 GB RAM var ve 64 Bit kullanıyorlar. Bu konuda kafam allak bullak oldu bunun doğrusu nedir? Cihazımın adı: Dell Inspiron n4050.

64 bitde biraz yavaş çalışır PC ama çoğu programı kullanırsın deceğim ama zaten 64 Bit gerektiren uygulamalar bu özelliklerde performans göstermez genel olarak bence 32'de kal.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı