Windows 10 %40 RAM Harcıyor

Bulut Uzer

Kilopat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Meslek
Senior Full Stack Developer
Normalde bu tarz konularda kendim çözüm buluyorum fakat artık buna net bir yol belirlemek için post açma ihtiyacı duydum. Uzun zamandır GS43VR 7RE dizüstü bilgisayarıma temiz kurulum yapmak istiyordum. Bir çok şey karışıktı ve sürekli çalıştığım içinde bunu yapamıyordum. Bir kaç aydır çalışmıyorum ve bu sırada da bunu yapmak istedim. Haftanın ilk günü Windows 10 Pro kurulumunu yapıp lisanslama işlemini gerçekleştirdim. Üzerine driver install, update, utility programlarının vs kurulumlarını yaptım. Son olarak da ihtiyacım olan programları ve paketlerin kurulumlarını yapıp bitirdim. Fakat dünden bu yana sistem boşta olsa dahi %40 RAM harcıyor. 8 GB bir belleğe sahibim, fakat format öncesi 8 GB bellek bana fazlası ile yetiyordu. Hem iş hem oyun için, şuan boşta dahi %40 harcaması inanılmaz fazla benim için ve bu beni engelliyor.

Bazı çözümler denedim fakat pek işe yaradığını söyleyemem. Ekran görüntüsünü de aşağıda atıyorum. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek sosyal kullanıcıları varsa çok sevinirim ve şimdiden teşekkür ederim.

1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabiliyorsanız ek 8GB RAM almanızı tavsiye ederim. RAM kullanımlarımız hemen hemen aynı. Bilgisayarınızda bir problem olduğunu düşünmüyorum. Belki çeşitli arkaplan uygulamalarını ve servisleri kapatırsanız bir miktar yardımı olabilir. (=
RAM.PNG

Windows haricinde çok bellek kullanan 4-5 tane uygulama ve hizmeti bulunuyor.
Arka planda çalışmalarını uygulama ayarlarından kapatabilirsin.
Bağlantıdaki rehberi detaylı incelersen %20 kadar çekebilirsin.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat

Teşekkür ederim, uygulayıp geri dönüş sağlayacağım.

Yapabiliyorsanız ek 8GB RAM almanızı tavsiye ederim. RAM kullanımlarımız hemen hemen aynı. Bilgisayarınızda bir problem olduğunu düşünmüyorum. Belki çeşitli arkaplan uygulamalarını ve servisleri kapatırsanız bir miktar yardımı olabilir. (=

Normalde alacaktım fakat baktım ki 8GB bellek ilk defa bana yetiyor devam edeyim bari dedim. Ama şimdi bakıyorum ki almamın zamanı gelmiş.

Windows haricinde çok bellek kullanan 4-5 tane uygulama ve hizmeti bulunuyor.
Arka planda çalışmalarını uygulama ayarlarından kapatabilirsin.
Bağlantıdaki rehberi detaylı incelersen %20 kadar çekebilirsin.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat

Tekrardan teşekkür ederim, bazı maddeler dışında diğerlerini yaptım. Ve şuan azda stabiliteyi yakalamış gibi gözüküyor makine. :) Rehberi oluşturan Egemen Yıldız'a da teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı