Windows 10, 8.1, 8 Oyunlarda Performans Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mustafacelebi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bende Windows 10, 8.1 kullanmak isterim ancak bu işletim sistemlerinde oyunlar kasıyor. Windows 7'de deneyeyim dedim kasmadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim? (Gelip de "İşte bu yüzden Windows 7 <3" falan yazmayın.)

@Murat5038 @THE_MILLER @SypeR

Belki sizin durumunuzda spesifik bir neden olabilir ancak; gerekli sürücüler, gerekli yazılımlar, gerekli güncelleştirmeler yüklendikten sonra, oyun korsan olmadıktan sonra, açıkçası Windows 7'nin daha performanslı olduğu oyun değil, herhangi bir yazılım görmedim. Bariz bir şekilde yeni işletim sistemleri daha hafif ve kullanıcı dostu oluyor. Windows 10 hazır olsa da her şeyin yerine oturması ve optimize edilmesi biraz sürebilir. Ancak Windows 8.1 bu konuda daha iyimser. Donanım özelliklerinizi ve ne tür oyunlarda ne tür sorunlar yaşadığınızı da yazarsanız, yardımcı olmak daha kolay olacaktır.

Her oyunda sıkıntı var. Ve bütün sürücüler kurulu. Oynadığım ve sıkıntı yaşadığım oyunlar:
CS:GO
Minecraft gibi oyunlar.
Sistemim:
i3 2310M 2.10 GHz işlemci
NVIDIA GeForce GT520M - Intel Hd Graphics 3000
2 GB RAM.
Birde HDD ile alakalı olabilir mi? Çünkü HDD'min bozuk olma olasılığı fazla.

Minecraft Java tabanlı, genelde tüm bilgisayarlarda ufak tefek de olsa takılma, yavaşlık gibi sorunlar yaşatabilen bir oyun. Örneğin orijinal Minecraft kullandığım ve oyunun sistem gereksinimlerine fazlasıyla yeten bir bilgisayar kullandığımda dahi bende takılmalar oluyordu. Şimdiki durumu bilemiyorum yine de. Güvenilir bir Malware yazılımıyla tarama yapın, tüm güncelleştirmelerin yüklendiğinden emin olun. HDD bozuk olsa oyunda takılmadan ya da kasmadan daha fazlasını yaşatırdı ancak yine de HDTune programıyla hızlı bir tarama yapabilirsiniz. Donanımınız Windows 8.1 için gerekli olan özellikleri sağlıyor.

Minecraft Java tabanlı, genelde tüm bilgisayarlarda ufak tefek de olsa takılma, yavaşlık gibi sorunlar yaşatabilen bir oyun. Örneğin orijinal Minecraft kullandığım ve oyunun sistem gereksinimlerine fazlasıyla yeten bir bilgisayar kullandığımda dahi bende takılmalar oluyordu. Şimdiki durumu bilemiyorum yine de. Güvenilir bir Malware yazılımıyla tarama yapın, tüm güncelleştirmelerin yüklendiğinden emin olun. HDD bozuk olsa oyunda takılmadan ya da kasmadan daha fazlasını yaşatırdı ancak yine de HDTune programıyla hızlı bir tarama yapabilirsiniz. Donanımınız Windows 8.1 için gerekli olan özellikleri sağlıyor.

Teşekkürler.

Windows 8.1 ve 10 kullanırken değişebilir grafik nVidia işlemciyi mi çalıştırıyor? Eğer Windows 7'yi ve ayarlarını kaybetmek istemiyorsan Dual Boot yaparak test et.

Windows 8.1 ve 10 kullanırken değişebilir grafik nVidia işlemciyi mi çalıştırıyor? Eğer Windows 7'yi ve ayarlarını kaybetmek istemiyorsan Dual Boot yaparak test et.

Evet. NVIDIA ekran kartı ile çalışıyor. Ancak 7'ye göre performans düşüşü var. Windows 10'da agar.io bile kasıyor.

Agar.io bile kasıyorsa cihazda Grafik Sürücüleri yüklü değil veya etkin değil demektir.

Kusura bakmayın. Agar.io kasması bilgisayarı yeniden başlatınca düzeldi. Tüm driverlar kurulu ancak Windows 7'de nedense daha fazla FPS alıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı