Windows 10 8 GB RAM, 7.86 GB kullanılabilir

Berkay Ercan

Hectopat
Merhabalar, attığım format sonrası sorunlarım bir türlü bitmedi. Daha önce 8 GB kullanılabilir olarak gözüken tek modül RAM'im şu an 7.86 kullanılabilir olarak gözüküyor.

- Temiz kurulum yapıp, driverları güncelleyip denedim.
- MSConfig gelişmiş ayarlardan kontrol ettim.
- RAM'in yerini değiştirdim.
- BIOS güncel.

RAM: Kingston HyperX Savage 8GB 1600MHz DDR3

Intel Core i7-4790K
Gigabyte Z97X-Gaming 5
Gigabyte G1 GTX970
Kingston HyperX Fury 120 GB SSD
Windows 10 Pro 1809 x64

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Bende de 7.44 GB olarak gözüküyor. Orada "8.00 GB (Kullanılabilir 7.86)" yazıyorsa bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Sisteme ayrılmış olabilir.
Eski 3 GB RAM'li laptopumda da kullanılabilir 3.00 GB değildi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows hizmetlerinden hızlı getirme (Prefetch) kapatarak tekrar dene.
BIOS'tan chipset sekmesinde Memory Remapping kapalı ise açık olarak değiştir (eğer seçenek var ise).
Onboard VGA Allocated Memory tarzı bir ayar var ise bunu düşürmeye veya kapatmaya çalış.

Bu bir sorun değil sisteminizde hiç bir sorun yok. O ayrılan bir kısmı sistem için özel olarak ayrılmıştır. Hiçbir sıkıntınız yok. Kafanıza takacağınız bir şey bulunmamakta.

İlginiz için teşekkür ederim. Sorunumu BIOS ayarlarına bakarken çözdüm. Ekran Kartı ve Intel Graphics aynı anda devrede olduğu için, böyle bir durum ortaya çıkıyor. Bu durumu önemsemeyen ve normal olduğunu düşünen arkadaşlar için, çok takıntılı biri olduğumu ve bu yüzden durumu çözmek istediğimi söylemeden geçemeyeceğim Gigabyte Anakart'a sahip olan arkadaşlar, eğer sizde benim gibi takıntılıysanız; BIOS'a girip Peripherals sekmesinden Intel Processor Graphics ayarını Disabled edip kaydederseniz, Bilgisayar özelliklerinize baktığınızda artık sahip olduğunuz RAM'in tamamını kullandığınızı görebilirsiniz.

Sisteminizde bir sıkıntı yok. Bende laptop 4 gb RAM in 3.87 sini kullanabiliyorum windows kendi işlemleri veya bios için ayırıyor. Kafanıza dert edicek bir sorun problem yok.

Benim sorunum aynı ama bıos böyle değil bu ekran nerden açılıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…