Çözüldü Windows 10 %99 Disk kullanımı ve Yavaşlık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle sorunumun FPS 'de olduğunu düşünmeyin. CS:GO da da aynı sorun var ve FPS 200. The witcher de 45-60 arası. Sorunu hala çözemedim. 1-2 saniyelik donmalar yaşanıyor oyun(lar)da. Ekran kartını yeni aldım sorun onda olabilir mi ?

Ekran kartın gayet iyi bir sorunu yok. Ben GTA 5'de 900P'de sadece shadow medium gerisi very high-high arası 60 fps alabiliyorum. Giriş seviyesi diyen arkadaşa selam olsun, GT430 kullanıp 750Ti'yi kötüleyenler bir arttı açıkçası. Disk kullanımına gelecek olursak ara ara sistem boşta kalınca Windows defender arkada tarama yapabiliyor. Ben windows defender'ı kapatarak çözüyorum.

Öncelikle yorumun için teşekkürler. Siz 900p de oynuyorsunuz ben 768p de oynuyorum bir de. Sorunumun FPS de olmadığını defalarca söyledim fakat dinlemiyorlar. Örnek olarak CS:GO. 200 FPS gösteriyor netgraph'ta fakat anlık donmalar oluyor nedenini anlayamadığım şekilde.

Unigine Heaven 4.0 ile 1280x1024 high ayarlarda benchmark yaptım, ortalama 60-70 fps arası seyir etti sahnelere bağlı olarak. Bahsettiğim donmalar burada olmadı. Herhalde kafayı yiyeceğim, hala devam ediyor sorun.

Son düzenleme:
Ne yani kartların giriş, orta yada tepe model olmasını gta 5 mi belirliyor? Kendi zamanında bile giriş seviyesi olarak açıklanan kart siz gta5 i yüksek ayarda açtınız diye giriş seviyesi olmaktan mı çıktı? Ya hiç olmazsa şöyle düşünün; kendi serisinde bile sonuncu sırada: gtx 780, 770, 760, 750. 780 tepe model idi o zamanlar. 770 de orta-üst model, 760 orta, 750 giriş. Bu kadar basit. Kendin söylüyorsun konsol seviyesinde gta oynadığını, bir apu ile aynı performansı verdiğini. Eğer seninki orta modelse benim R9 270x im üst model. Ben fhd de mxaa kapalı full ayarda oynuyorum. Yapmayın etmeyin kardeşim...

Soruna gelince ya ısınma sorunu vardır, ya da hdd yetişemiyordur. Arkaplan işlerini kapatıp afterburner açıp bir değerlere bakın. İşlemci ne kadar kullanılıyor, sıcaklıklar ne durumda bir bakın.

@WhoAmI Yorumun için teşekürler. MSI Afterburner ile baktım değerlere. Cpu kullanımı %100 fakat GPU kullanımı %80-90 arasında. Bu arada FPS 55-60 arası geziyor, bahsettiğim arada donmalar mevcut. Oyun Witcher 3. İşlemcimin de i5 3470 oldugunu belirtmem gerek.

Bahsettiğim donmalar sırasında GPU kullanımı bayağı düşüyor fakat işlemci hala %100 kullanımda. Yardımlarınızı bekliyorum, en sonunda kıracağım herhalde.

Son düzenleme:
İlk başlarda disk kullanımı da vardı. Onu çözdüm. Şuan CPU %100 olarak çalışıyor. Takıldığını söylediğim yerlerde GPU kullanımı %10 un bile altına düşüyor ve oyun takılıyor. Bir de her şeyi kapatarak deniyeceğim.

Format atmayı düşünüyorum. Bu arada Zalman 400LE kullanıyorum. Ekran kartının arkasında 12v kanalından 20A yazıyor. Benim PSU'm 12V kanalından 17a veriyor. Sorun bunda olabilir mi ?

Son düzenleme:
R9 285 kullanıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…