Çözüldü Windows 10 %99 Disk kullanımı ve Yavaşlık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kart için önerilen; 400W, 12V kanalından 20A sağlayan PSU'dur. Bir şekilde bir tanıdığınızdan PSU ödünç alın, sizinkinden daha güçlü olsun tabii. PSU değişimi yaptığınızda sorun çözülüyorsa sizin PSU yeterli gelmiyor demektir. Ödünç PSU bulamıyorsanız kasayı bir bilgisayar tamircisine götürün, orada vardır PSU. Birini takıp denemiş olursunuz.

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. İlk gün takıp oynadığımda sıkıntı yoktu. PSU'yu pazartesi aldım. Eğer sorun PSU daysa para iadesi yaparlar mı ?

PSU'da bir sorun olduğunu sanmıyorum. Gücü yetersiz geliyor olabilir, bu söylediklerim "Eğer sorununuzun kaynağı PSU'nun 20A vermemesi ise" geçerli. İlk gün oynadığınızda karta yeterince yük binmemiş olabilir. PSU'nun sağladığı gücün tamamına ihtiyaç duyulmamış olabilir. Sistemin temiz olduğunu varsayıyorum. Virüs vb. zararlı varsa işlemcinin bu kadar çok kullanılması gayet normal. Her çeşit sıkıntı çekebilirsiniz zararlı dosyalar/yazılımlar yüzünden.

İlk gün yüksek/çok yüksek ayarlarda 1280x960 çözünürlüğünde The Witcher 3 oynadım. Bol efektli griffin sahnesinde bile dediğim kasmalar olmadı. Şuan aynı çözünürlükte düşük/en düşük ayarlarda oynuyorum fakat belirttiğim takılmalar yaşanıyor. Gerçekten kıracağım en sonunda.

Psu ile ilgili değil. Eğer şüphe duyuyorsanız ekran kartınızın hızını düşürüp tekrar oyun oynayın. Tıkanmalar geçiyorsa psu yetmiyor yada sorunludur. Bence sorun tamamen işlemcinin fazla kullanılmasından kaynaklanıyor. Temiz bir format atın ve güncel sürücüleri yükleyin.

Ben açıkçası yazılım tabanlı olduğuna inanıyorum, neyse.
Windows servisleri bazen sorun çıkartabiliyor, özellikle HDD aşırı kullanımı, buna sınıfımdaki akıllı tahtada(!) şahit oldum. Genelde yabancı madde girince Windows alerji oluyor. Bu yüzden Windows Defender ya da antivirüs yazılımı (varsa) sorun yaratıyor olabilir,açıksa kapatmanızı tavsiye ederim. Diğer faktör de Windows Update Api'sı. Bunu da Çalıştır'a gelip services.msc komutuyla çıkan servisler menüsünden Windows Update ya da Windows Güncellemeleri bölümünün üzerine gelip sağ tık yapıp "özellikler" sekmesinden devre dışı bırakabilirsiniz. Ama Defender kaynaklı ise kesin kurtuluşu formattır.
Güç kaynağınızı bilmem de CPU'nuz aşırı kullanılıyor. Oyunda iken görev yöneticisine gelip en çok işlemci kullanan uygulamaya bakabilir misiniz ve bize ss atabilir misiniz?

Windows Media Creation Tool'dan W8.1 indirdim. Fakat .RAR olarak inmiş. Bunu nasıl USB'ye yazdıracağım?
Uyku sersemliğinden olsa gerek, son ISO işlemimi Winrar ile yapmıştım, yanında Winrar logosu çıkınca .RAR sandım. Şu an yükleme işlemi başladı, yüklenince bilgilendireceğim.
Temiz bir format atıp sürücüleri güncelledim. Sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…