Arkadaşlar bilgisayarı normal şekilde kapattığımda Windows yükleme kısmında takılı kalıyor. Yükleme barı çıkmıyor ve reset düğmesine bastığımda bu sorun ortadan kalkıyor. Zorla veya program(süre ayarlı PC kapatma programları) yardımıyla kapattığımda sorunsuz açılıyor yükleme ekranında takılmıyor.
Sorunu bir türlü çözemedim. 2 farklı SSD/HDD'de denedim, kablolarını değiştirdim, soketleri değiştirdim ama yok düzelmiyor. Windows'un başlaması için her seferinde reset atmam gerekiyor. BIOS güncel ve eski ayarlarına geri yüklemeyi de denedim olmadı.
Sistem açıkken Ekran kartınızın Güncel sürücüsünü indirin ve ardından PC yi Güvenli Mod ile başlatın. Güvenli Mod ile açıldıktan hemen sonra Program Ekle Kaldır üzerinden Ekran kartınızın sürücülerini silin. Bilgisayarı kapatmadan tekrar daha önce indirmiş olduğunuz Güncel Ekran Kartı Sürücüsünü kurun ve bilgisayarı normal başlatın.
Bilgisayarı yeniden başlatın boot ekranı gelmeden önce F8'e basın bir süre, karşınıza seçenekler çıkıcak. Burdan Güvenli Modu seçin windows açılırsa win+r tuşuna aynı aynda basın çalıştır gelicek. Msconfig yazın ve normal başlatma seçeneğini seçin ve yeniden başlatın. Bilgisayarınız açıldığı zaman cmd'yi yönetici olarak çalıştırın ve chkdsk -r yazın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Açılırken disk taraması çıkarsa iptal etmeyin.
Bu kadar uğraşmaya değmedi. Ben güç düğmesinde kapadım, sonra fişi çektim 5 10 dk bekledim, geri taktım fişi sonra güç düğmesinden açtım, hemen kolayliķla sorun giderildi. Eğer ki yapıp da diğerlerini olmayanlar denesin bence.
Bende bu sorun devam ediyor. Okudgum bir yazıda eski Windows sürümü kullanın diyordu. Ne alaksı var diye düşündm Windows 10 Pro 1909 kullanmaya başladım. Sorun devam etti. Bir mana veremedim. Sonra auslogics Boost Speed12'den bir ayar yaparak düzelttim ama formattan sonra tekrar bu sorun başldı. Aylardır yoktu. Ne yapamak gerek tam olrak bilen var mı?