Windows 10 açılış kapanış hızı yavaşlaması

yusufkrst

Hectopat
Daha fazla  
Lütfen yazdığım her şeyi tek tek okuyun. PC'nin açılış kapanış hızında aşırı yavaşlama var. 4-5 sn de açılan PC bir iki aydır 2-3 dakikada açılmaya başladı. Aynı şekilde kapanma hızında da aşırı yavaşlık oluyor. Oyunlarda falan hiç FPS kaybım olmuyor ama PC'nin açılması uzun sürüyor ve açılınca da kendine gelmesi bir o kadar sürüyor. Şimdiye kadar denediğim şeyleri madde madde yazacağım anlayan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
*Ilk olarak sorunum başladığında sorun olmayan bir tarihe sistem geri yükleme yoluyla geri döndüm ve sorunum çözülmedi.
*Yüklediğim tüm uygulamaları kaldırıp tekrar denedim sorunum çözülmedi.
*Bilgisayarımı hızlandıracak çeşitli metodlar denedim( başlangıç uygulamalarını kapatmak gibi vs.) sorunum çözülmedi.
*Bilgisayarımı formatladım fakat sorunum düzelmedi.
*Driverlarımın güncelliğini kontrol ettim hepsi en güncel sürümünde.
*Cihazım hiç hasar almadı ama ne olur ne olmaz diye SSD'yi söküp biraz üfürüp geri taktım. Ekteki hatayı aldım ve %100 olunca PC açılmıştı ve şaşırtıcı bir şekilde eski haline dönmüştü. 1 hafta sonra aynı sorun tekrar oldu. İşin ilginci verdiği hata kodu ekran kartıyla alakalı gibi duruyor. Tekrar sök tak yaptım ama bu sefer o da kurtarmadı. Bir kullanıcı olarak çok forumda araştırdım ama hiçbir çözüm bulamadım. (Bilgisayarın özellikleri; -Intel i7 9750H işlemci -GTX 1650 ekran kartı -16 GB RAM -480 GB Adata SU630 SSD. Yazılımsal olarak orj. Win 10 Pro mevcut. )

Dosya Ekleri

• FB_IMG_1587836816594.jpg
    FB_IMG_1587836816594.jpg
    73,3 KB · Görüntüleme: 43
Bütçeniz nedir ve ne kadar depolama alanına ihtiyacınız var ona göre öneri yapayım.
Sadece windowsu kuracağım. 500-600 tl ye kadar bütçem var. Uygulamaları eski ssd de tutabilirim sadece açılış ve kapanış hızı sorunum var. Yakın zamanda servise götüreceğim cihazımı zaten orda değişirler muhtemelen esi ssdyi.

Şu iki M.2 NVMe SSD'yi önerebilirim. SATA SSD istemiyorsunuz anladığım kadarı ile. Dizüstü bilgisayarlarda M.2'nin boyu değişebiliyor siz bir kontrol edin almadan önce.

Şu iki M.2 NVMe SSD'yi önerebilirim. SATA SSD istemiyorsunuz anladığım kadarı ile. Dizüstü bilgisayarlarda M.2'nin boyu değişebiliyor siz bir kontrol edin almadan önce.

Teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı