Lütfen yazdığım her şeyi tek tek okuyun. PC'nin açılış kapanış hızında aşırı yavaşlama var. 4-5 sn de açılan PC bir iki aydır 2-3 dakikada açılmaya başladı. Aynı şekilde kapanma hızında da aşırı yavaşlık oluyor. Oyunlarda falan hiç FPS kaybım olmuyor ama PC'nin açılması uzun sürüyor ve açılınca da kendine gelmesi bir o kadar sürüyor. Şimdiye kadar denediğim şeyleri madde madde yazacağım anlayan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
*Ilk olarak sorunum başladığında sorun olmayan bir tarihe sistem geri yükleme yoluyla geri döndüm ve sorunum çözülmedi.
*Yüklediğim tüm uygulamaları kaldırıp tekrar denedim sorunum çözülmedi.
*Bilgisayarımı hızlandıracak çeşitli metodlar denedim( başlangıç uygulamalarını kapatmak gibi vs.) sorunum çözülmedi.
*Bilgisayarımı formatladım fakat sorunum düzelmedi.
*Driverlarımın güncelliğini kontrol ettim hepsi en güncel sürümünde.
*Cihazım hiç hasar almadı ama ne olur ne olmaz diye SSD'yi söküp biraz üfürüp geri taktım. Ekteki hatayı aldım ve %100 olunca PC açılmıştı ve şaşırtıcı bir şekilde eski haline dönmüştü. 1 hafta sonra aynı sorun tekrar oldu. İşin ilginci verdiği hata kodu ekran kartıyla alakalı gibi duruyor. Tekrar sök tak yaptım ama bu sefer o da kurtarmadı. Bir kullanıcı olarak çok forumda araştırdım ama hiçbir çözüm bulamadım. (Bilgisayarın özellikleri; -Intel i7 9750H işlemci -GTX 1650 ekran kartı -16 GB RAM -480 GB Adata SU630 SSD. Yazılımsal olarak orj. Win 10 Pro mevcut. )
*Ilk olarak sorunum başladığında sorun olmayan bir tarihe sistem geri yükleme yoluyla geri döndüm ve sorunum çözülmedi.
*Yüklediğim tüm uygulamaları kaldırıp tekrar denedim sorunum çözülmedi.
*Bilgisayarımı hızlandıracak çeşitli metodlar denedim( başlangıç uygulamalarını kapatmak gibi vs.) sorunum çözülmedi.
*Bilgisayarımı formatladım fakat sorunum düzelmedi.
*Driverlarımın güncelliğini kontrol ettim hepsi en güncel sürümünde.
*Cihazım hiç hasar almadı ama ne olur ne olmaz diye SSD'yi söküp biraz üfürüp geri taktım. Ekteki hatayı aldım ve %100 olunca PC açılmıştı ve şaşırtıcı bir şekilde eski haline dönmüştü. 1 hafta sonra aynı sorun tekrar oldu. İşin ilginci verdiği hata kodu ekran kartıyla alakalı gibi duruyor. Tekrar sök tak yaptım ama bu sefer o da kurtarmadı. Bir kullanıcı olarak çok forumda araştırdım ama hiçbir çözüm bulamadım. (Bilgisayarın özellikleri; -Intel i7 9750H işlemci -GTX 1650 ekran kartı -16 GB RAM -480 GB Adata SU630 SSD. Yazılımsal olarak orj. Win 10 Pro mevcut. )