Çözüldü Windows 10 açılış şifresi kaldıramıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

raif puder

Hectopat
Daha fazla  
PC formatladım ve Windows 10 kurdum. Şimdi PC her açılışta benden şifre istiyor. Ya Windows hello pini, ya da Microsoft hesabı parolası istiyor. Hello pinini ayarlardan kaldırıyorum, bu sefer Microsoft hesabı şifresi istiyor. Onun ayarlarında kaldırılma seçeneği yok. Tüm gün bununla uğraştım kafayı yemek üzereyim. Şifre mifre sormasın istiyorum, lütfen bir el atın. Şifre sormaması için komple hesaptan çıkayım diyorum, öyle bir seçenekte yok, kafayı yiyeceğim vallahi...

Dosya Ekleri

• parola.jpg
    parola.jpg
    133,4 KB · Görüntüleme: 237
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tesadüfen karıştırırken çözdüm olayı nihayet. Microsoft hesabını kaldırmadan da olabiliyormuş. İzah edeyimde başka yaşayan olursa çözüm olsun. Windows + R yazıp (çalıştır) netplwiz yazıyosunuz ve bir ad ve parola girilmeilidr kutucuğu pasif yapıyosunuz. Hassas nokta buradan sonra başlıyor. Ben bunu pasif yapıp uygula dediğimde tekrar bir şifre yazılması gereken pencere çıkıyordu ve ben orayı boş bıraqkıp onaylıyordum ve bir türlü olmuyordu. Orayada mevcut şifreyi yazıp doğrulamak gerekiyormuş. O zaman açılış şifresi kalkıyor.

Bu arada vakit ayırıp mesaj yazan herkese teşekkürler...
Microsoft hesabınızın oturumunu kapatıp yerel hesaba geçmeniz lazım.

Bunu kaldırmanın farklı yolları vardı bilenler yazar ama hesabı silmek istiyorsanız yardımcı olabilirim.
Aile ve diğer kullanıcılar kısmından Bu bilgisayara başka birini ekle deyin ondan sonra sizden hesap girmenizi isteyecek bu kişinin oturum açma bilgilerine sahip değilime tıklayın ondan sonra da Microsoft hesabı olmayan bir kullanıcı ekleyine tıklayın. Kullanıcıyı oluşturduktan sonra diğer kullanıcılarda gözükecek üzerine tıklayın ve hesap türünü değiştirin deyin sonra yönetici yapın. Şu anki oturumu kapatıp yeni açtığınız kullanıcının oturumuna girin. Diğer kullanıcılar kısmına tekrar gelin ve Microsoft hesabı olan kullanıcıyı kaldırın.

Tesadüfen karıştırırken çözdüm olayı nihayet. Microsoft hesabını kaldırmadan da olabiliyormuş. İzah edeyimde başka yaşayan olursa çözüm olsun. Windows + R yazıp (çalıştır) netplwiz yazıyosunuz ve bir ad ve parola girilmeilidr kutucuğu pasif yapıyosunuz. Hassas nokta buradan sonra başlıyor. Ben bunu pasif yapıp uygula dediğimde tekrar bir şifre yazılması gereken pencere çıkıyordu ve ben orayı boş bıraqkıp onaylıyordum ve bir türlü olmuyordu. Orayada mevcut şifreyi yazıp doğrulamak gerekiyormuş. O zaman açılış şifresi kalkıyor.

Bu arada vakit ayırıp mesaj yazan herkese teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı