Windows 10 açılış şifresini kaldırma

Jurass1ck

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
Bilgisayarıma Windows 10 kurarak format attım. Format atarkende Windows bana şifre koydurdu. Her açılışta Windows şifre istiyor. Fakat ben şifresiz açılmasını istiyorum. Hiçbir şekilde de şifreyi kaldıramıyorum. Bu şifreden nasıl kurtulurum? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Windows 10 işletim sisteminde Microsoft hesabınız ile oturum açıyorsanız, şifre kaldırma özelliği yoktur. Şifre koyma yada koymama imkanı yerel hesaplar için geçerlidir. Yerel hesap açmak için;

KlavyenizdenWindows tuşu ile beraber R tuşuna basınız. Çalıştır penceresine netplwiz yazıp TAMAM' ı tıklayınız. Ekle butonuna tıklayıp alt taraftaki Microsoft hesabı olmadan oturum aç (Önerilmez)seçeneğini seçerek ilerleyiniz.

İşlem tamamlandığında listeye gelen kullanıcıya çift tıklayıp Grup Üyeliği kısmından Yönetici seçeneğini seçiniz veTAMAM butonlarına bastıktan sonra oturumunuzu kapatınız. Sol alt köşede yeni oluşturduğunuz kullanıcıyı seçerek oturumunuzu açıp problemi kontrol ediniz.

Kaynak:
Not: Sadece fiziki değil uzaktan erişimlerde de şifrenizi kaldırmış olacaksınız. Güvenliğiniz için kaldırmamanızı öneririm.

Windows 10 işletim sisteminde Microsoft hesabınız ile oturum açıyorsanız, şifre kaldırma özelliği yoktur. Şifre koyma yada koymama imkanı yerel hesaplar için geçerlidir. Yerel hesap açmak için;

KlavyenizdenWindows tuşu ile beraber R tuşuna basınız. Çalıştır penceresine netplwiz yazıp TAMAM' ı tıklayınız. Ekle butonuna tıklayıp alt taraftaki Microsoft hesabı olmadan oturum aç (Önerilmez)seçeneğini seçerek ilerleyiniz.

İşlem tamamlandığında listeye gelen kullanıcıya çift tıklayıp Grup Üyeliği kısmından Yönetici seçeneğini seçiniz veTAMAM butonlarına bastıktan sonra oturumunuzu kapatınız. Sol alt köşede yeni oluşturduğunuz kullanıcıyı seçerek oturumunuzu açıp problemi kontrol ediniz.

Kaynak:
Not: Sadece fiziki değil uzaktan erişimlerde de şifrenizi kaldırmış olacaksınız. Güvenliğiniz için kaldırmamanızı öneririm.
Dediğiniz şekilde parola kalkıyor ama yeni oturum açtığı için tüm dosyalarım kayboluyor.Sıfırdan format atılmışa dönüyor windows

Dediğiniz şekilde parola kalkıyor ama yeni oturum açtığı için tüm dosyalarım kayboluyor.Sıfırdan format atılmışa dönüyor windows
Microsoft hesabınız ile olan oturumunuz yerine yeni bir yerel oturum açıyorsunuz. Bundan dolayı oturumunuz sıfır olarak açılıyor. Dosyalarınızı eski oturumdan yeni oturuma taşıyabilirsiniz.

Benim başıma da geldi şifre koyma belası. Nasıl yaptım net hatırlamıyorum. Az uz şunu hatırlıyorum: Format attıydım en son. Kafayı yersin şifre girdin diye format atmak zorunda kalıyorsun. Tüm oyunlar gidiyor. Lakin o ara formatı yeni öğrenmiştim her gün 1 2 kere atıyordum : D.
Üstünden çok zaman geçti, format atmamış olabilirim ama attığımı hatırlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı