Windows 10 Açılışta ve kurulum esnasında mavi ekran

c4ntu6

Kilopat
Merhabalar, uzun zamandır Windows 10 kullanıyorum. Bu sabah bilgisayarımı başlattıktan sonra anakart logosundan sonra "Critical process died" isimli bir mavi ekran alıyorum ve sistem yeniden başlayarak otomatik onarıma geçiyor. Otomatik onarımda bir şey yapamıyor ve hiçbir seçenek çalışmıyor. 1-2 saat sonra canıma tak etti ve dizüstü bilgisayarımdan Win10 ISO dosyası indirip Rufus ile biçimlendirdiğim USB belleğime dosyayı attım ve boot menüden UEFI olarak belleği seçtiğimde tekrar anakart logosu geliyor ve mavi ekran veriyor. Birazdan Media Creation Tool ile deneyeceğim. Bunun haricinde yardımlarınızı bekliyorum.

Anakart: MSI A68HM-E33 V2

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 ile RAM bellekleri test ediniz. Benzer bir problem başıma gelmişti. Çift slot kullandığım RAM'lerin birinin bu test ile bozuk olduğunu öğrendim. Eğer iki veya daha fazla RAM kullanıyorsanız, bunları teker teker test etmenizi öneririm.

Bilgisayarı açamıyorum, nasıl test edebilirim bunları?

Memtest86 USB ile boot edilerek kullanılan bir uygulama. BIOS ekranından Memtest'i kurduğunuz USB Belleği boot önceliğine alarak bilgisayarı yeniden başlatırsanız test uygulaması açılacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…