Windows 10 açılma süresi sorunu

HaErSwEcK

Kilopat
Öncelikle herkese iyi bayramlar arkadaşlar. Sorunum şudur bundan yaklaşık 2-3 ay öncesine kadar bilgisayarım yaklaşık 10 Saniye'de açılırken son 2-3 ayda 30-40 saniyede açılıyor. Bilgisayarı Windows 10'un sıfırlama özelliği ile sıfırladım (2 hafta önce) ve ilk sıfırladığım zaman 5-10 saniye gibi kısa bir sürede açılıyordu fakat programlarımı ve oyunlarımı kurunca o süre tekrar yükseldi. Başlatma kısmından bütün gereksiz uygulamaları devre dışı bıraktım.

Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese iyi bayramlar arkadaşlar. Sorunum şudur bundan yaklaşık 2-3 ay öncesine kadar bilgisayarım yaklaşık 10 Saniye'de açılırken son 2-3 ayda 30-40 saniyede açılıyor. Bilgisayarı Windows 10'un sıfırlama özelliği ile sıfırladım (2 hafta önce) ve ilk sıfırladığım zaman 5-10 saniye gibi kısa bir sürede açılıyordu fakat programlarımı ve oyunlarımı kurunca o süre tekrar yükseldi. Başlatma kısmından bütün gereksiz uygulamaları devre dışı bıraktım.

SSD mi kullanıyorsun. Eğer depolama alanında boş yer yoksa öyle bir sorunla karşılaşıyorsun. Onun için birazcık yer açman gerekebilir. Ben öyle yaparak kurtulmuştum.

Bütün gereksiz yerine bütün programları kapatıp deneyin bi.

Win+R tuşlarına basın,
Gelen "çalıştır" kutucuğunda "msconfig" yazın. (Tırnakları yazmayın)
"Başlatma" sekmesine gelin. Oradan bir ekran görüntüsü eklerseniz epey bir fikir sahibi oluruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı