Windows 10 administrator şifresi kırma/resetleme

Termo9

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i5 8650
Intel UHD 680
Meslek
Öğrenci
Merhaba, şu an elimde bulunan laptop babamın bana iş yerinden getirdiği bir laptop. İş yerinden geldiği için maalesef yönetici izni/administrator bende değil ve şifresini de bilmiyorum. 5 yıldır kullanıyorum bu laptopu, eskiden oyun indirirken karşılaştığım bu sorun artık iyice başıma dert olmaya başladı. 1-2 yazılım dili öğrenmek istiyorum ama onların uygulamalarını bile indiremiyorum, her setup için izin istiyor ve ben hiçbir şey yapamıyorum. En az 2-3 yıl daha yeni bir bilgisayar alamayacağım için bu sorunu çözmek istiyorum artık. Yine bu forumda Hiren's Boot kullanın diyen olmuş ama o sadece giriş şifresini kaldırıyor sanırım, ne yaptığımı bilmeden bilgisayara dokunmak da istemiyorum, bir şeyler olursa babam çok kızar. Nasıl çözebilirim bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Babanla veya şifreyi koyanla konuşup alabilirsin, veya boş bir vakitte birlikte yedek alıp baştan Windows bile kurabilirsiniz, eğer iş yerinde kullanılmıyorsa.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun 8 dk olduğuna bakmayın, 1 dakikalık işlem. İş yerindeki bilgisayarlara yapıyorum, yönetici oluyorum. Veri falan hiçbir şey kaybetmezsin de.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun 8 dk olduğuna bakmayın, 1 dakikalık işlem. İş yerindeki bilgisayarlara yapıyorum, yönetici oluyorum. Veri falan hiçbir şey kaybetmezsin de.

Hocam ben bilgisyara giriş yapabiliyorum çünkü sağolsunlar şifre koymamışlar direkt enter'a basıp giriyorum ama yönetici şifresinde hiç bir şey girmeden enter basınca olmuyor. Bu şifre değişimi onu da düzeltir değil mi?

Hocam ben bilgisyara giriş yapabiliyorum çünkü sağolsunlar şifre koymamışlar direkt enter'a basıp giriyorum ama yönetici şifresinde hiç bir şey girmeden enter basınca olmuyor. Bu şifre değişimi onu da düzeltir değil mi?
Evet kırar. Administratör şifresini kırar, daha doğrusu şifreyi kaldırır. Sonra girerken kullanıcı adı sorarsa Administrator yazarsın, şifreyi kaldırdığı için şifre girmeden direkt entere basar girersin.

Evet kırar. Administratör şifresini kırar, daha doğrusu şifreyi kaldırır. Sonra girerken kullanıcı adı sorarsa administrator yazarsın, şifreyi kaldırdığı için şifre girmeden direkt entere basar girersin.

Hocam teşekkür ederim yardımlarınız için. Tam olarak videodaki gibi yapınca bir şey olmadı ama biraz kurcalayınca nasıl yapacağımı buldum. Şifreyi kaldırmak bir işe yaramadı ama altındaki araç ile kendimi de admin yapınca izin verme ekranı çıkmamaya başladı ve sorunum çözüldü. Tekrardan ne kadar teşekkür etsem az hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı