Windows 10 - amdkmdag.sys - IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL - mavi ekran hatası

• Konuyu başlatan !Han
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.626
İşletim sistemi
Windows 10

!Han

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
RAM
4x2 Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston
Ekran kartı
Asus Rog Strix 560 4 GB
Anakart
Asus M5A99 Pro R.2.0
İşlemci
Fx-8320
Herkese selamlar arkadaşlar, dün mutlu mesut bir şekilde oyun oynamaktaydım. Rainbow 6 Siege oynarken bilgisayarım durduk yere dondu ardından da kapanıp kendini tekrar açtı. Bilgisayar tekrar açıldığında bir kereliğine mahsus sanıp oyunu tekrar açtım ama "amdkmdag.sys - IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" kodları altındaki mavi ekran hatasıyla karşılaştım. Ekran kartıma hiçbir OverClock işlemi yapmadım, yaptığım tek şey Asus GPU Tweak III üzerinden fanların dönüş hızını artırmaktı. Sonrasında oyunu böyle açıp oynamaya ne kadar çalışsam bile nafile çünkü hepsinde ya dondu ya da aynı hatayı verdi. AMD'nin mavi sürücüsünden kırmızı sürücüsüne geçiş yaptım düzelir diye ama o da nafile. Minidump dosyamı aşağıya bırakıyor, çözümlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Dipnot : Rainbow 6 Siege'in oyun aracı olan Ubisoft Connect'i açtığımda bana "unsupported video driver, please install or check your driver's version" demişti.

Minidump : https://drive.google.com/file/d/1iXaFf0rWv0b2g0dxI2ixGa7f6LUjQhLw/view?usp=share_link
Ne olur ne olmaz diye virustotal ((İçerik ve rar)) :

amdkmdag.sys_.png

Akşama kadar kabloyu değiştirip yanıt yazmış olacağım, şimdiden teşekkürler.

Duzelmesi olasi hocam.
Hala devam ederse:
  • Sabit disk kablonuz
  • Sabit Diskiniz
  • Anakartınız

Tabii hata vermeye devam ederse dump paylasmayi unutmayin.
Bilgisayara SSD taktırıp işlemciyi değiştirdiğim vakit CD Rom'un kablosunu sökmüştük işe yaramıyor diye, onunla HDD kablosunu değiştirdim ve 2 Round boyunca bir hata almadım umalım ki böyle olsun. Oyundan çıkarken uyku moduna geçti ama onu genellikle de yapıyordu, öneri ve çözüm için teşekkürler! ((Konuyu 1 gün daha çözülmedi olarak bırakacağım aynı hatayı alma durumuna karşı 24 saat sonunda çözüldü olarak işaretleyeceğim.))

Duzelmesi olasi hocam.
Hala devam ederse:
  • Sabit disk kablonuz
  • Sabit Diskiniz
  • Anakartınız

Tabii hata vermeye devam ederse dump paylasmayi unutmayin.
Hocam minidumplar:
eve geldim tekrar denedim yine hata verdi şu işlemleri yaptım
HDD'nin kablolarını tamamen söktüm, devre dışı bıraktım
Windows'u güncellemeye çalıştım
Güvenli modda windows denetim masasından bellek denetlemeyi çalıştırdım
Sırasıyla aldığım yeni mavi ekranlar:
Win32kfull.sys
Memory management
Rt640x64.sys
page fault in nonpaged area
Kmode exception not handled
Ve daha niceleri...

Dipnot : Bilgisayar tabir-i caizse bir maymuna dönüştü ve kafasına göre mavi ekran veriyor, Windows güncellemesi yapayım dersem de tarayıcı açayım dersem de. RAM'im 8'den 4'e düşmüş, Bilgisayarım'da 8 GB (Kullanılabilir 3.90) gözüküyor. Yarın bilgisayarcıya gideceğim ve bunları çözmeye çalışacağım sizden ricam nelerden kaynaklanıyor olabileceklerini söylemeniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı