Windows 10 "An Operating System Wasn't Found" Hatası

Baran035

Centipat
Katılım
20 Haziran 2019
Mesajlar
1
Öncelikle söyleyeyim bilgisayardan pek anlamam. Bilgisayarı ilk aldığımda zaten orijinal Windows 10 Home ile geldi, neden bu hatayı alıyorum?Bilgisayarı nasıl düzeltebilirim.
 
Öncelikle söyleyeyim bilgisayardan pek anlamam. Bilgisayarı ilk aldığımda zaten orijinal Windows 10 Home ile geldi, neden bu hatayı alıyorum?Bilgisayarı nasıl düzeltebilirim.
Boot kaydınız bozulmuş gibi görünüyor. Birkaç komut yazmanız lazım. İlk olarak kurulum DVD/USB nizi takarak kurtarma moduna geçin. Komut istemini açtıktan sonra aşşağıda verilenleri uygulayın.

Kod:
diskpart

Ekrana diskleriniz çıkacak. Windows'un kurulu olduğu diski aşşağıdaki komut ile seçin (X disk numarası örn. 0) :

Kod:
sel disk x

Sonra aşşağıdaki komutu yazın :

Kod:
list partition

Eğer listede MSR veya Boot bölümü bulursanız idsini alıp aşşağıdaki şekilde silin (X = id) :

Kod:
del part x /override

Bölümleri tekrar listeleyip bölümün silindiğini onaylayın :

Kod:
list part

Sonrasında bu bölümü tekrar oluşturacağız :

Kod:
create partition msr size=128

Ve bölümün oluştuğunu doğrulayın :

Kod:
list part

Eğer 128 MB MSR bölümünü görüyorsanız çıkış yapın :

Kod:
exit

ve komut isteminden çıkıp başlangıç onarma başlatın.

Eğer düzelmez ise manuel olarak BCD oluşturacağız.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı