Windows 10 / Android OS seçim ekranını kaldırmak

FatihSy9

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.
PC'ye Android OS kurmuştum sonra kaldırdım ama hala açılışta Android OS/ Windows 10 seçim soruyor. BIOS'ta Android OS olan Boot menüyü siliyorum. Yine geliyor ne yapmam gerekıyor format haricinde?

Arama kısmına 'msconfig' yazın açılan pencerede Önyükleme sekmesine gelin. Eğer Android orada özüküyorsa üstüne tıklayıp sil deyin.

Merhaba.
PC'ye Android OS kurmuştum sonra kaldırdım ama hala açılışta Android OS/ Windows 10 seçim soruyor. BIOS'ta Android OS olan Boot menüyü siliyorum. Yine geliyor ne yapmam gerekıyor format haricinde?
BIOS'ta OS Manager varsa, oradan Windows Boot Manager'ı ilk sıraya getirin.
Bilgisayarda EFI bölümü vardır. Oradan da silmek lazım. Biraz çetrefilli bir iştir. Şurada detaylar mevcut: Linuxla Değişen BOOT Kısmını Düzeltme

Android OS'u silmeden Windows 10'a geçmek istiyorsanız bu daha basit. Masaüstü>Bu bilgisayar'a sağ tıklayın. Ardından sağ taraftan Gelişmiş sistem ayarlarını açın. Başlangıç ve Kurtarma'ya "Ayarlar" diyerek açın.
En üst'te Varsayılanı windows 10 seçin ve hemen altındaki "İşletim sistemleri listesi gösterme süresi" tikini kaldırın. "Tamam" diyip kapatabilirsiniz.

Windows, ExFat, Fat32 ve NTFS dışındaki bölümleri görme özürlüdür. Masaüstünde falan Android işletim sistemi ile ilgili bir şey yapamazsınız.
Ama EFI dosyalarını silme yöntemi, bir önceki mesajımda var.
Tabi, Android'in grub'u silinince OS Manager varsa, Windows'u ilk sıraya almak lazım.
Yoksa, Windows'un önyüklemesini onarmanız gerekir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı