Merhabalar. Bilgisayarım son günlerde acayip halde kasmaya başladı. CPU başlangıçta %100 oluyor her görev yöneticisin açtığımda öyle görünüyo. Ben Bitminer yada trojan bulaştı sanıyordum fakat ne kadar bilgisayarı taratsamda birşey çıkmadı. Ne yapacağımı bilmediğim için burayada bi danışıyım dedim.
Recep abi fakat google chrome bile açsam %30 CPU yiyerek açıyor görev yöneticisini açınca hep %100 oluyor başlangıçta ve görev yöneticisini izlerken küçük birşey ile açsam %80 kullanıma kadar fırlıyor
Windows 10 1607 sürüm 14393 yapı olan yıl dönümü güncellemesini yapın. Sistemsel bozukluk varsa güncelleme yapınca düzelebilir. Ayarlardan güncelleme bölümünden güncelleme gözükmüyorsa bu yöntemlerle de güncelleme yapabilirsiniz. Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile ya da sürümünüze uygunWindows 10 14393 iso dosyasını (Home, Pro için Windows 10 seçeneği) indirip içini sıkıştırma programıyla çıkarıp setup.exe çalıştırarak otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneği ile yükseltme yapabilirsiniz.
Ayrıca işlemci fanını temizleyin. Termal macun yenilemesi yapın.