Windows 10 aracı ile hazırlanan USB UEFI GPT midir?

_efsane

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar önceki bilgisayarımda Windows 10 USB'si hazırlamıştım. Kendi yazılımı ile yani Windows 10 yükleme aracı ile. Yarın yeni sistemime işletim sistemi kuracağım (sistem 0). Şimdi sormak istediğim Windows 10 yükleme aracı ile hazırladığım USB UEFI ve GBT olarak mı hazırlanmıştır? Yoksa kurduktan sonra tekrar Windows 10 ISO indirip Rufus ile GPT olarak hazırlayıp tekrar format atmama gerek var mı?

Teşekkürler, peki bu GPT olayı tam ne onu anlamadım sıkıntı olur mu?
UEFI kurulumlarda disk GPT'ye dönüşür. GPT diskler daha özelliklidir. UEFI kurulum ise daha yeni nesil olduğu için avantajlı özellikleri vardır. Daha detaya girip özelliklerini anlatabilirim ama gerek olduğunu düşünmüyorum.

Sıkıntı olmaz ama UEFI kurulum yapmak çoğu açıdan daha iyidir.

UEFI kurulumlarda disk GPT'ye dönüşür. GPT diskler daha özelliklidir. UEFI kurulum ise daha yeni nesil olduğu için avantajlı özellikleri vardır. Daha detaya girip özelliklerini anlatabilirim ama gerek olduğunu düşünmüyorum.

Sıkıntı olmaz ama UEFI kurulum yapmak çoğu açıdan daha iyidir.
Tamam teşekkür ederim konu kilit.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı