Windows 10 arama çubuğu nasıl düzenlenir?

meldafy

Decapat
Merhaba.

Eskiden Windows Search ile arama yaptığımda 1. görseldeki gibi en üstte "en iyi eşleşme" olarak ilgili uygulamayı öneriyordu.

Son birkaç gündür ise 2. görseldeki gibi "klasörler", "web'de ara" gibi önerileri daha yüksekte gösteriyor.

Arama kısmını tekrar 1. görseldeki gibi yapabilmenin bir yolu var mıdır?

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    45,3 KB · Görüntüleme: 38
  • 2.png
    450,2 KB · Görüntüleme: 39
Tüm alışkanlığım ilk görseldeki gibi. Eğer varsa kısa bir çözümü öğrenmek için yazdım.
Soruna gelirsek; evet ediyor

Hocam web önerilerini kapatmak ister misiniz tamamen? Ona göre öneri verebilirim web önerilerini kapatmak için.

@meldafy Tamamdır. Anlatıyorum. Hocam ilk başta kayıt defteri düzenleyicisini açacaksınız uyarı gelecek tamam diyeceksiniz. Madde madde anlatayım en iyisi.
•Şu yolu takip edin: HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows
•Windows'a sağ tıklayıp yeni anahtar oluşturun adını da Explorer koyun.
•O anahtara da sağ tıklayıp DWORD 32 bit değeri oluşturacaksınız.
•En önemli kısım burası, ismine DisableSearchBoxSuggestions yazın.
•Çift tıklayıp dize değerine 1 girin.
•Bilgisayarı yeniden başlatın.
Ben bunu denedim Windows 11'de bizzat çalışıyor siz de yapın. Aşağıya bir video bırakacağım ona bakarak da yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Umarım yardımcı olur. Türkçe olarak da bir video vereyim hızlı da olsa.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…