Çözüldü Windows 10 arama kısmı çok yavaş çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

artunnz

Centipat
Daha fazla  
1 ay önce bilgisayarımda rahatça Windows arama yerine istediğim uygulamanın adını yazıp hızlıca açıyordum. Ama şimdi ise açmak istediğim uygulamanın adını yazdığımda arama kısmı uzun bir süre siyah ekranda kalıyor ve çok geç geliyor. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Merhaba bende aynı sorunu yaşıyordum microsoftun sitesinde gördüm denedim çalıştı anlatıyorum

Windows+R yapıp çalıştır kısmına regedit yazıyoruz sonra aşağıdaki konumları takip ediyoruz

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search

Oradaki kısma sağ tıklayıp aşağıdaki 3 DWORD değerini oluşturuyoruz
BingSearchEnabled
AllowSearchToUseLocation
CortanaConsent

Kaynak: Redirecting

Yeniden başlatmayı unutmayın

Bu arada bu ayarlar windowsun web arama özelliklerini kapatıyor kapatmak istemiyorsanız yapmayın ama arama sekmesi hızlanmaz bilginize

Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Bayramdan dolayı. Hata kodumda şu.

Eki Görüntüle 2458056
Yazdıklarımı yaparsanız sorununuz çözülecektir

Windows Search kapat aç ya da reset at.

Windows + r tıkla oraya services.msc yaz.

O olay Windows 11 de de var maalasef eskisi gibi direkt uygulama veya dosya aratmak yerine sağ olsunlar internet ile bağdaştırdıkları için oraya YouTube yazdığın ve entera bastığın zaman direkt açıyor internetsel olabilir.

Hayır bu Windows Search hizmetlerin hatası.

Biraz daha düzeldi gibi ama yine gecikme fazla.

Düzelir o 2020 de başıma gelmişti o kapat aç olmazsa yeniden başlat o da olmadı CMD yönetici aç SFC /scannow yaz.

Hayır bu Windows Search hizmetlerin hatası.

Düzelir o 2020 de başıma gelmişti o kapat aç olmazsa yeniden başlat o da olmadı CMD yönetici aç SFC /scannow yaz.

Dediklerini yaptıktan sonra biraz daha iyileşti gibi, Teşekkürler. Yine de sorunu tamamen çözebilecek başka çözüm yolu olanlar varsa denemek isterim.

Dediklerini yaptıktan sonra biraz daha iyileşti gibi, teşekkürler. Yine de sorunu tamamen çözebilecek başka çözüm yolu olanlar varsa denemek isterim.

Yavaştan düzelir o önemli olan az olsa da işe yaraması.

Şunu deneyebilir misiniz lütfen.
Windows PowerShell'i yönetici olarak çalıştırın.
Sırasıyla şu üç işlemi kopyala yapıştır yaparak entere basıp çalıştırın.
1-Get-AppxPackage -AllUsers MicrosoftWindows.Client.WebExperience | Reset-AppxPackage
2-Get-AppxPackage MicrosoftWindows.Client.WebExperience | Reset-AppxPackage
3-Get-AppxPackage MicrosoftWindows.Client.CBS | Reset-AppxPackage
Bu üçünü sırayla tek tek PowerShell'e yapıştırın ve enterlayın. Sorunun çözülmüş olması gerek.

Kaynak paylaşmamışsın o kodların ne işe yaradıgını nereden bilecegiz belki daha kötü yapar cihazı.

2 haftadır aynı sorunu yaşıyordum Türk forumlarında bulamadım bir şey. Bugün araştırırken Reddit üzerinde bir çözüm gördüm o da paylaştığım çözüm. Benim sorunumu çözdü yapıp yapmamak arkadaşa kalmış kaynağı da aşağıya bıraktım.

Kaynak paylaşmamışsın o kodların ne işe yaradıgını nereden bilecegiz belki daha kötü yapar cihazı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…