Windows 10 arkadaki gereksiz işlemleri kapatma

honolulu

Megapat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
öğretmen
Merhaba. G4560, GTX 750Ti, 8 GB RAM ile PC'yi kullanmaktayım. Bilgisayar her açıldığında arka planda deli gibi uygulama açık oluyor. BF1 MP attığımda zaten işlemci ile darboğaz yaşıyorum bu uygulamaları tamamen kapatmanın bir yolu yok mudur? Mesela "Arama (Windows Search)" sağ tıklıyorum görevi sonlandır diyorum tekrar geliyor tam 5 dk savaştıktan sonra kapatabiliyorum. Windows 10 Pro orijinal kullanmaktayım. Özellikle kırmızı kalemle belirttiklerimi nasıl pasif duruma getirebilirim?

Bazılarını direkt başlangıç seçeneklerinden kaldırabiliyoruz. Bazılarını "msconfig" çalıştırarak oradan kapatabiliyoruz. Bunu yapan 3.şahıs programlarda var ama ben kullanmadım hiç.

"services.msc'den" kapatabiliyorsun diye biliyorum.
Bakayım hocam.
"Arama"ne olarak geçiyor. Eskiden Windows serach idi.
Bazı 3.şahıs programlar var dediğim gibi. Bu konuda ihtiyacın olan vardır umarım.
Windows 10 Gereksiz Servis ve Hizmetlerden Kurtulun
Hemen bakıyorum hocam. Bu arada teşekkür ederim herkesin ilgisine
Bazı 3.şahıs programlar var dediğim gibi. Bu konuda ihtiyacın olan vardır umarım.
Windows 10 Gereksiz Servis ve Hizmetlerden Kurtulun
Hocam tereddütte kaldım ayarları yapıp da sistemi kötüye gidenler var önerir misiniz?
ShutUp10 diye bir program vardı. Onu kullanabilirsin.

Hocam daha beter oldu. 1. seçeneği denedim olmadı 2. seçeneği denedim yine olmadı hatta daha beter arttı!

Arama ve indexleme servislerini HDD'lerde kapatmayın. Sistemi çok yavaşlatacaktır. Yazdırma biriktirmeyi kapatmak için servisleri açıp Print Spooler hizmetini devre dışı yapmanız gerekiyor. Video Application Windows ile ilgili değil. Diğer Origin ve PnkBstr ise oyunların ve oyun uygulamalarının Anti-Cheat hizmetleri (PUBG).

Yazdırma biriktiricisi hizmetlerde devre dışı ama ne hikmetse çalışmaya devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…