Windows 10 aşırı kaynak kullanım sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
24
Yer
Kars
Arkadaşlar Windows 8.1'den Windows 10 işletim sistemine yükseltme yaptım ancak çok kusurlu bir işletim sistemi. Neden diye soracak olursanız, en ufak tıklamalarda HDD'yi aşırı kullanıyor ve de neredeyse hiçbir site anında açılmıyor. Mesela Google açılması için 10-15 saniye bekliyorum. Aynı interneti, başka bir cihazda denediğimde oralarda hızlıca açılırken, Windows 10 sorunlu. En son "Sürüm 1607" Windows 10'u kullanmama rağmen, cidden Windows 8.1 işletim sistemine göre, oldukça kusurlu. Ayrıca arka planda hiç bitmeyen, Intel core i7 4720HQ işlemcimin %20'sini ara sıra harcayan, belirli aralıklarda kendi kendine açılan bir takım Windows 10'a ait yazılımlar var. Güncel bir dizüstü bilgisayar kullanmama rağmen, Windows 10 aşırı kusurlu görünüyor. Sizde durum nasıl? Windows 8.1'e geri dönebilmem için, 10 gün süre sunuyorlar bana. Geri mi dönmeliyim? Çünkü cidden sinirden çıldırttı bu Windows 10 beni. Ayrıca HDMI üzerinden, Full HD yani 1920x1080 çözünürlüklü ekranıma görüntü verirken, çözünürlüğü değiştirmeme izin vermiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1'den Windows 10 işletim sistemine yükseltme yaptım.
Bunu yapmamanız gerekirdi. Yükseltme ile Windows 10 kurmayı önermiyoruz. Yükseltme yapacaksanız bile temiz yükseltme ile yapmanız gerekirdi. Bu yüzden sorun yaşıyorsunuz. Her işletim sisteminde bir takım sorunlar vardır ama Windows 10'un sorunu, öncekilere göre çok daha az.
Boşta sistem kullanımına bakalım:

Altta 21 sekme ile Chrome açıkken bile CPU kullanımı %2 civarında. Sorunlu olsa aynı sorun bende de olurdu. Temiz kurulum yapın ve sürücülerinizi donanım kimlikleri ile web sitelerinden güncelleyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…