Windows 10 Ayarlar Kendi Kendine Sıfırlanıyor

tolga09

Decapat
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 2 ay önce PC'me Windows 10 Pro 1903 numaralı sürümü kurdum. SSD'ye kurdum elbette. Kısaca anlatmak gerekirse şöyle bir problemim var. Herhangi bir klasörün ya da müzik klasörünün içerisinde düzenlemeler yapıyorum. Örneğin: Sadece kategori sütünunda "Bit Hızı" ve "Boyut" gözüksün istiyorum ya da dosyaları gruplandırmasın, sadece ada göre sıralasın istiyorum ve gerekli ayarları yapıyorum. Fakat bir süre sonra klasöre baktığımda tekrar eski hâline gelmiş oluyor. Yaptığım düzenlemeler sıfırlanmış oluyor.

Aynı şey ekranın aydınlık ayarlarını yaptığımda da başıma geliyor. Örneğin NVIDIA denetim masasına girip ekranın kontrast, aydınlık, renk ayarlarını yapıyorum, uygulayıp çıkış yapıyorum. Fakat bilgisayarı kapatıp açtığımda yaptığım ayar gitmiş oluyor. Her bilgisayar açışımda ekranın renk-aydınlık gibi ayarlarını tekrar ayarlamak zorunda kalıyorum.

Bu durumla ilgili görüş ve fikirlerinizi bekliyorum.

1.jpg
2.jpg

Benzer sorunu ben de yaşıyorum. Dizüstü bilgisayarıma 5 gün önce Windows 10 education kurdum. Bunun üzerine 2 büyük güncelleme aldı. İlkinde bir sorun yaşamadım ancak 2 Mayıs 2021 tarihinde aldığı güncellemeyle masaüstü görünümüm ve birçok kişiselleştirmiş olduğum ayarlar gitmiş. Üstelik ayarları tekrar yapıp bilgisayarı kapatıp açtığımda yine ayarlar gitti. Bunu gidermek için güncellemeleri kaldırdım fakat yine de durum değişmedi. Bilgisayarı açarken de 'Windows yapılandırılıyor' şeklinde bir ekran gelip sonra açılıyor. Bilgisayar açıldıktan sonra "oturum açılamadığı için bu ekranı görüyorsunuz. Açmazsanız verilerinizi kaybedersiniz" gibisinden bir ekran geliyor. Bunlara ek olarak Windows üzerinde klavye etkin değildi. Onu internette yaptığım küçük bir araştırma neticesinde bulduğum kod ile hallettim. Ancak bilgisayarı her kapatıp açışta yapmış olduğum kişisel ayarların sıfırlanması sorununu çözemedim ve bu durum hiç güven vermiyor. Sanki bir gün açıldığında (o da açılırsa) her şey gitmiş olabilir gibi bir güvensizlik yarattı bende. Sonuçta kontrolüm dışında bir şeyler oluyor. Aynı durumu yaşayan veya bu sorunlara çözüm önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı