Benzer sorunu ben de yaşıyorum. Dizüstü bilgisayarıma 5 gün önce Windows 10 education kurdum. Bunun üzerine 2 büyük güncelleme aldı. İlkinde bir sorun yaşamadım ancak 2 Mayıs 2021 tarihinde aldığı güncellemeyle masaüstü görünümüm ve birçok kişiselleştirmiş olduğum ayarlar gitmiş. Üstelik ayarları tekrar yapıp bilgisayarı kapatıp açtığımda yine ayarlar gitti. Bunu gidermek için güncellemeleri kaldırdım fakat yine de durum değişmedi. Bilgisayarı açarken de 'Windows yapılandırılıyor' şeklinde bir ekran gelip sonra açılıyor. Bilgisayar açıldıktan sonra "oturum açılamadığı için bu ekranı görüyorsunuz. Açmazsanız verilerinizi kaybedersiniz" gibisinden bir ekran geliyor. Bunlara ek olarak Windows üzerinde klavye etkin değildi. Onu internette yaptığım küçük bir araştırma neticesinde bulduğum kod ile hallettim. Ancak bilgisayarı her kapatıp açışta yapmış olduğum kişisel ayarların sıfırlanması sorununu çözemedim ve bu durum hiç güven vermiyor. Sanki bir gün açıldığında (o da açılırsa) her şey gitmiş olabilir gibi bir güvensizlik yarattı bende. Sonuçta kontrolüm dışında bir şeyler oluyor. Aynı durumu yaşayan veya bu sorunlara çözüm önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.