Merhabalar, bilgisayarıma format atarken OEM (ayrılmış) diskini gördüm ve korktum. Biraz araştırdım, net kanıya varamadım ve sildim. Nedir bu sildiğim için sorun çıkar mı?
Onu silmemen gerekiyor. Eğer doğru anladıysam o ayrılan bölüm kurtarma vs. işlemler için ön bellek gibi kendisi için ayırıyor Windows. Yanlış şeyden bahsediyorsam düzeltin tabii.
Benim bildiğim kadarıyla o bölüm her yeni windows kurulumunda otomatik olarak ayrılıyor. Genelde format atarken eski dosya kalmasını istemediğim için onuda silerim şu anada kadar bir sorun olmadı.
Kırmızı ile ayırdığım bölümü mü sildin?
Eğer cevabın evet ise kurtarma için ayrılan alanı sildin demektir. Henüz silip de problem yaşayan görmedim ama yine de sıkıntı çıkabilir.
Eki Görüntüle 375635
Kırmızı ile ayırdığım bölümü mü sildin?
Eğer cevabın evet ise kurtarma için ayrılan alanı sildin demektir. Henüz silip de problem yaşayan görmedim ama yine de sıkıntı çıkabilir.
Şu anki durumda hata almayabilirsin ama ihtiyaç anında sistem kurtarma bölümüne başvurmaya çalışırsa sistemin sıkıntı yaşayabilir. Eğer format atma durumun varsa müsait bir durumda herhangi bir hata alıp problem yaşamadan atmanı öneririm.