Windows 10 benzeri işletim sistemi önerisi

BayVolta

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 kullanıyorum ve sanırım kullandığım programlar yüzünden Windows'la sürekli problemler yaşıyorum. Bilgisayar güvenli modda stabil çalışıyor fakat normal modda sürekli olarak sıkıntılar yaşıyorum. Bluetooth, görev çubuğunun çalışmaması vb çözdükten bir süre sonra tekrar oluşan problemlerden sıkıldım ve buna çözüm aramak istemiyorum Windows'tan tamamen bıkmış durumdayım. Bana Steam, Epic Games, Discord, Rockstar Games, Riot Games gibi çoğu oyun istemcilerinin çalışacağı, kısaca oyun oynayabileceğim stabil, düzgün bir işletim sistemi lazım. Var mı bilmiyorum. Linux'a Riot sorunlu diye duydum sizin önerileriniz var mı?
Not: Window'sun gereksiz hizmet ve programların kaldırıldığı bir sürümü vardı diye biliyorum ismini unuttum. Onuda atabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Windows 10 kullanıyorum ve sanırım kullandığım programlar yüzünden Windows'la sürekli problemler yaşıyorum. Bilgisayar güvenli modda stabil çalışıyor fakat normal modda sürekli olarak sıkıntılar yaşıyorum. Bluetooth, görev çubuğunun çalışmaması vb çözdükten bir süre sonra tekrar oluşan problemlerden sıkıldım ve buna çözüm aramak istemiyorum Windows'tan tamamen bıkmış durumdayım. Bana Steam, Epic Games, Discord, Rockstar Games, Riot Games gibi çoğu oyun istemcilerinin çalışacağı, kısaca oyun oynayabileceğim stabil, düzgün bir işletim sistemi lazım. Var mı bilmiyorum. Linux'a Riot sorunlu diye duydum sizin önerileriniz var mı?
Not: Window'sun gereksiz hizmet ve programların kaldırıldığı bir sürümü vardı diye biliyorum ismini unuttum. Onuda atabilirsiniz.
Ghost Spectre bakabilirsin.

LTSC'den bahsediyorsunuz. Windows 10 LTSC 2021 veya Windows 11 LTSC 2024 önerebilirim.

Linux dağıtımlarını merak etmişsiniz. Alışmak için Ubuntu kurabilirsiniz, önce dualboot yapın ve sistemi kullanıp kullanamayacağınızı deneyin.

Riot Games'in oyunları Vanguard sayesinde Linux'ta çalışmamakta.

Rockstar Games'in oyunlarında çevrim içi bölümler çalışmamakta ama tek oyunculu oynanabiliyor. Oynayacağınız oyunları Protondb üzerinden kontrol edin.

Steam Linux üzerinde rahatlıkla kullanılabiliyor ama Epic Games için heroic Games Launcher kullanmanız daha iyi olur.

Discord ve diğer kullanabileceğiniz uygulamalar, uygulama mağazasında bulunacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı