Windows 10 bilgisayar kendi kendini kilitliyor

Alpaslan Türker

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar.

Sistemimi yeni kurdum. Olur olmadık zamanlarda örneğin; Chrome'da gezinirken, herhangi bir oyun oynarken sistem kendini kilitliyor. Ekran tamamen kararıyor ve Power tuşuna ya da reset tuşuna basmadan kendine gelemiyor. Saatlerce bilgisayarda takılıyorum bazen de oyun oynamama rağmen yapmıyor. Ama en az günde 1 defa bu problemle karşılaşıyorum. Olay günlüğünde DisturbedCom 10016 uyarısı bulunmaktadır. Bununla ilgili çoğu yerde araştırmalarım sonucu gerekli izinleri vermeme rağmen sürekli bu uyarıyla karşılaşıyorum. Acaba bu uyarı sistemi kilitlemeye sebep olabilir mi? Lütfen bu konuda desteğinizi rica ediyorum şimdiden teşekkürler.

Not: Windows'u silip tekrar kurdum sorun çözülmedi.

Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Sapphire RX 5700 Pulse 8 GB 256 Bit
  • Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
  • RAM: G.Skill RAM 16 GB
  • Power: High Power 750 Watt +80 Bronze
  • İşletim Sistemi: Windows 10 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay görüntüleyicisi"Önemli" bölümüne bakın.Kernel Power hatası var mı?Görüntü gidiyor demişsiniz,sorun ekran kartı gibi duruyor.Bende böyle bir sorun yaşıyordum.Kartı garantiye verdim.Onarım yapılmış.(Sorun yok dediler şu an.)Konularıma bakarak detaylı bilgi alabilirsiniz.Bu sorun herhangi bir uyarıdan kaynaklanmıyor.Donanım problemi bu problem.Görüntü gitmesi ekran kartındaki bir donanımsal arızadan kaynaklanıyor.Ne gibi bir uyarı veriyor?

Son düzenleme:
Konuyu tam olarak bilmiyorum fakat bu konu daha önce tartışılmış linki
belki sorununu çözer.

Bunu yaptım sorunumu çözmedi malesef

Merhaba, kernel hatası gözümemektedir. Acaba bu problemin detayını nasıl öğrenebilirim. Ona göre bir aksiyon alabilirim.

Son düzenleme:
Olay görüntüleyicisi önemli bölümünde yer alması lazım.Dikkatli bakın.

OIay sayısı 7 adet görünmektedir. Ayrıntılarda ise;

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Dediğim gibi ekran kartını garantiye gönderin.Kernel power hatası mevcut işte.

Tekrardan merhabalar;

Uzun süredir bir sorun yaşamıyordum. Bugün PC ekranı yine tamamen kapandı. Ekran kartına giden HDMI kabloyu çıkartıp tekrar takınca görüntü geldi. Şimdi iki sorum olacak. Acaba ekran kartının HDMI girişi mi arızalıdır? Yoksa kabloda herhangi bir problem mi vardır?

Not: Bilgisayarım sürekli (Bot ile karakter kasıyorum) açık durumdadır . Böyle bir sorunla ilk kez karşılaşıyorum.
Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Saygılarımla
Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…