Çözüldü Windows 10 bilgisayarı 8.1 yapınca dosyalar gider mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Growshot

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarım yavaş olduğundan dolayı bilgisayarımı Windows 10'dan 8.1'e çekmek istiyorum. Ancak dosyalarımın gideceğinden şüpheliyim ve gitmemesi benim için çok önemli. Konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.

Merhaba. Bilgisayarım yavaş olduğundan dolayı bilgisayarımı Windows 10'dan 8.1'e çekmek istiyorum. Ancak dosyalarımın gideceğinden şüpheliyim ve gitmemesi benim için çok önemli. Konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.
Bir USB'ye falan yedek alıp geçebilirsiniz yada Google Drive'a.

USB'ya da CD ile temiz kurulum yapacaksanız diskleri biçimlendirirseniz gider. Biçimlendirmezseniz C diskinde Windows old klasörü olarak kalır önerim hepsini bir klasöre toplayıp D diskine atmanız D diski yoksa nasıl oluşturabileceğinizi anlatabilirim.

Gider, çünkü yeni bir sürüme yükseltmiyorsunuz. Eski bir sürüme düşürüyorsunuz. Yedek alın.

Gider, çünkü yeni bir sürüme yükseltmiyorsunuz. Eski bir sürüme düşürüyorsunuz. Yedek alın.

Sürümün eskiye ya da yeniye gitmesiyle alakalı bir durum değil yeni sürüme güncellerken seçerseniz gider seçmezseniz gitmez eski sürüme düşerken de öyle eğer disk biçimlenirse gider biçimlenmezse gitmez.

USB'ya da CD ile temiz kurulum yapacaksanız diskleri biçimlendirirseniz gider. Biçimlendirmezseniz C diskinde Windows old klasörü olarak kalır önerim hepsini bir klasöre toplayıp D diskine atmanız D diski yoksa nasıl oluşturabileceğinizi anlatabilirim.
Anlatırsanız çok sevinirim hocam size zahmet.

Disk biçimlendirme yapmadığınız sürece kalacaktır ama (yanlış bilmiyorsam) Windows aynı bölüntüye birden fazla işletim sistemi kurulmasına izin vermiyor olmalı, eğer diskiniz ikiye veya daha fazla parçaya bölünmüş şekildeyse (C ve D bölümleri vs) sadece Windows'un kurulu olduğu bölümü sıfırlayıp diğer bölüme dokunmayarak bu dönüşü sağlayabilirsiniz verileriniz dokunmamış olduğunuz diğer bölümde olduğu sürece gitmeyecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı