Windows 10 Bluetooth kendi kendine gidiyor

dwarekithx

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 da Bluetooth kullanıyorum. Kullanırken bir sorun olmuyor kullanmayı bıraktıktan sonra bazen birkaç saate falan gidiyor genellikle sorun düzeltmeden hallediyorum ama sürekli olmaya başladı artık. Sorunu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Laptopumun Bluetooth sürümü eski Bende'de oluyordu bende kökten çözmek için USB Dongle aldım arabada vs.'de kullanılıyor alabilirsin.
(Wi-Fi ve Bluetooth USB Dongle'ları
Alacağınız basit bir Wi-Fi Dongle'ı sayesinde bilgisayarınızın içini açıp onlarca parçayı çıkartmanıza gerek kalmaksızın USB portunu kullanarak bilgisayarınıza Wi-Fi'ya da Bluetooth yeteneği kazandırabilirsiniz.)

Aygıt yöneticisine girin ve o aygıtı bulup Windows bu aygıtı güç tasarrufu için kapatısın seçeneğinin tikini kaldırın, daha sonra mevcut güç planınızı düzenleyin orada bir yerde USB askıya alma modu olacak onu da devre dışı bırakın daha sonra sürücülerinizi kontrol edin cihazı yeniden başlatın yüksek ihtimal problem çözülecektir.

Hatta işinizi garantiye almak adına aygıt yöneticisindeki bütün USB portların bütün giriş çıkışların tek tek Windows bu aygıtı güç tasarrufu için kapatsın tikini kaldırın. Sistem siz o özelliği kullanmadığınız için güç tasarrufu amacıyla kapatıyor ve bir daha açmanızda sorun yaratıyor gibi görünüyor.

Ben birçok çözüm denemiştim ama sorun devam ediyordu sizin dediğinizde arkadaşın sorununun tekrar başlama olasılığı var mı?

Ben birçok çözüm denemiştim ama sorun devam ediyordu sizin dediğinizde arkadaşın sorununun tekrar başlama olasılığı var mı?

Windows 10'un Wi-Fi ve Bluetooth problemleri çok yaygın,çoğunlukla bu sorunların sebebi Windows'un bu aygıtları güç tasarrufu amacıyla uyutması oluyor. Yine de denemekte zarar yok ama normalde çalışan bir donanım daha sonradan böyle yapıyorsa yüksek ihtimal yazılımsaldır. Bu problemler genelde bilgisayarı belli bir süre kullanmadan bekletince veya uyku modundan uyandırınca olur.

Ben USB dongle almıştım bu sorunla ilgili hala kullanışlı.

Hocam ben sürekli öyle yapıyorum laptopu hiç kapatmıyorum hep uyku modunda bırakıyorum büyük ihtimalle bu yüzden oldu çözümünüzü deneyeceğim birazdan yazdığınız için teşekkür ederim.

Hocam Aygıt Yöneticisi'nden Bluetooth'u buldum ama dediğiniz gibi bir şey yazmıyordu özelliklerde başka bir yere mi girmem gerekiyordu.

Son düzenleme:
Dur birazdan hepsini fotograflı atayım sana.

Çok sağ olun hocam.

Evet demin baktım da Bluetooth için öyle bir seçenek yokmuş, yalnızca Wi-Fi için varmış. Sen şu yolu dene; (güç planını düzenleyin-gelişmiş güç ayarlarını değiştir-PCI exspress-bağlantı durumu güç yönetimi-devre dışı) yolunu izle ve devre dışı bırakı seç. Küçük bir görsel bırakacağım, orada kablosuz bağdaştırıcı güç ayarları seçeneği de var, sende de aynısı varsa onu da fotograftaki gibi değiştir, son hali bıraktığım fotograftaki gibi olsun. Kaydet PC'yi yeniden başlat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…