Windows 10 Boot Manager görünmüyor

koseydos23

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance CL16 3000 Mhz 16gb
SSD veya HDD modeli
Kioxia 1 tb m2 nvme
Ekran kartı
Amd Radeon Rx590+ Nitro
Anakart
Asus Prime H610m-A
İşlemci
Intel Core I5 14400F
ASUS Prime H610M-A model anakarta sahibim. Kasada 1 tane M.2 NVMe SSD, 2 tanede HDD vardi. Ekstra 1 tane SSD takayim dedim, taktiktan sonra kasayi acinca kendiliginden 1 kez restart atti kasa. Daha sonra Windows'u acmadi, tekrar calistirinca da direkt BIOS'a atiyor PC'yi. SSD'yi soktum hatta tum HDD'leri soktum ancak bir turlu Windows'a girmedi, BIOS'tan bakinca da Windows Boot Manager gorunmuyor, M.2 SSD gorunuyor ancak Boot Manager'i okumuyor. Flash bellek ile format ekranindan bakinca M.2'nin ayrilmis hali ve diger boot icin vs ayrilan bolumler gorunuyor. Ancak kasayi normal baslatinca Windows'a giris yapilamiyor. Bu konuda bilgisi olanlarin yardimlarini bekliyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
USB ile kurulum ekranına girince sol alt kısımda onarmayla ilgili bir seçenek olması lazım onu dene.

USB ile kurulum ekranına girince sol alt kısımda onarmayla ilgili bir seçenek olması lazım onu dene.
Sorun gider bolumunden, onarma ve geri yukleme seceneklerini denemistim ancak gereken disk yeri bulunamadi gibi bir hata ile karsilasmistim. Eve gecince deneyip gorsel paylasayim isterseniz.

Sorun gider bolumunden, onarma ve geri yukleme seceneklerini denemistim ancak gereken disk yeri bulunamadi gibi bir hata ile karsilasmistim. Eve gecince deneyip gorsel paylasayim isterseniz.

Benim de fazla bir bilgim yok ama şunu söyleyeyim benim SATA SSD kullanan bir arkadaşım vardı bu arkadaşım M.2 aldı M.2'ye Windows kurdu sonra SATA SSD'yi temizlemeye çalıştı ama hata veriyordu sonradan direkt kurulum USB'si ile sildi o SATA SSD'deki bölümleri ardından Windows açılmamaya başladı. Sanırım Windows Boot Manager olarak SATA ssddekini kullanıyordu kurulumdaki bir hata sonucu. Sizde de öyle bir şey olmuş olabilir ya da BIOS'u sıfırladıysanız anakarttan UEFI ya da legacy ayarını yapmanız gerekiyor olabilir.

Benim de fazla bir bilgim yok ama şunu söyleyeyim benim SATA SSD kullanan bir arkadaşım vardı bu arkadaşım M.2 aldı M.2'ye Windows kurdu sonra SATA SSD'yi temizlemeye çalıştı ama hata veriyordu sonradan direkt kurulum USB'si ile sildi o SATA SSD'deki bölümleri ardından Windows açılmamaya başladı. Sanırım Windows Boot Manager olarak SATA ssddekini kullanıyordu kurulumdaki bir hata sonucu. Sizde de öyle bir şey olmuş olabilir ya da BIOS'u sıfırladıysanız anakarttan UEFI ya da legacy ayarını yapmanız gerekiyor olabilir.
Oteki harddisk ve ssdlerde sistem kurulu degildi,ssd boştu zaten, bios ayarindan csm diye bir yer var onu actim,zaten csmyi acmadan m2yi biosun bilgilerinde gosteriyor, ancak boot bolumune almiyor gostermiyordu,csmyi acinca bu sefer boot bolumune alabiliyorum, ancak sorun su ki biosta m2 ssd 1tb olarak birlesik gorunuyor,ve orada boot manager yok, fakat usb ile format atma yerinden bakinca m2 ssd ayrik ayrik,mesela 2ye bolmustum,format yerinde 2ye ayrik ve oteki sistem kalinti bolumleri de gorunuyor benim cozemedigim olay o sistem dosyalarini silmedim,dokunmadim ama biostanda okumuyor onu cozemedim bir turlu,acaba biosta ozel bir ayar var midir? Ssdyi takinca ayarlar mi degisti onu anlayamadim.

Bu sekilde cozuldu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı