Windows 10 boot Manager'i diğer diske kurmuş

hakanarslan

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Hyperx Fury 8x2 2666 MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 NVMe M.2 1TB
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 950
Anakart
MSI PRO B660-A DDR4
İşlemci
i7 12700KF
Yeni bir anakart ve işlemci aldım, anakart varsayılan olarak UEFI olduğundan ve benim diskin bölümleme sistemi MBR olduğu için ilk denememde Windows'u başlatamadım.

Ardından anakartı CSM moduna aldım, sadece Windows'un kurulu olduğu disk takılıyken yine Windows boot edilemedi. Biraz araştırdım, MSI forumundaki şu cevaptan benim başıma gelenin de aynısı olduğunu anladım. MSI Global English Forum

Windows'un kurulu olduğu diskin yanına diğer diskleri tek tek takarak sonunda boot Manager'in kurulu olduğu diski tespit ettim ve Windows'u başlattım.

Ama madem çözümünü anlatmış adam, şu boot Manager işini düzelteyim dedim ve adımları takip ettim.

• Anlatılan çözüm GPT disk bölümleme sistemine uygunmuş 7. adımda bunu anladım.
  • Ardından verilerimi kaybetmeden MBR'dan GPT'ye geçebilir miyim diye baktım, MBR2GPT diye bir komut olduğunu gördüm. Bilgisayarı Windows kurulum belleği ile başlatarak komut arayüzüne MBR2GPT /validate yazdım ancak sanırım bu komut yalnızca Windows'un düzgün bir şekilde kurulu olduğu diskleri dönüştürebiliyor çünkü MBR2GPT / validate komutu bu diski dönüştürmek için uygun bulmadı.

O zaman önce boot Manager'ı onarayım ardından dönüştüreyim dedim, onun yolu da sırasıyla.
  • Bootrec /fixmbr
  • Bootrec /fixboot
  • Bootrec /scanos
  • Bootrec /rebuildbcd
Komutlarını uygulamakmış ama /fixboot aşamasında erişim engelledi hatası aldım, bunun bir çözümü var mı diye baktığımda bir YouTube videosu buldum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda yapılan ilk işlemlerin ardından 3:52'de V:\efi\microsoft\boot> bootrec /fixboot aşaması operasyon başarıyla tamamlandı demeli ama bende bu adımda yine erişim engellendi dedi!

Şimdi bu şekilde Windows'um çalışıyor ama ileride veri kaybetmeden Windows 11'e geçmek CSM modundayken mümkün değil.
Çözüm önerisi olan var mıdır arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…