Windows 10 Boot Sorunu

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ticari Bankacılık
Öncelikle merhaba. Bilgisayar kendi kendine kapattıktan sonra Power tuşuna basıyorum Boot etmiyor 2. kez bastığımda zar zor bazen ise hiç etmiyor. Gidip PSU düğmesini arkadan kapatmam gerekiyor bazen. Neden kaynaklı olabilir? bu olay 5-6 günde bir gerçekleşiyor.

Not: Mavi ekran hatası demek istemiyorum artık. Çünkü bilgisayar mavi verir gibi yapıp kapandığı için ne minidump oluşuyor ne de harici programlarda bir şey gözüküyor.

Normal şartlarda okuma yazma sırasında ışık yanar. Işıkta yanmıyor tepkisiz SSD 2. kez Power düğmesine bastığımda tetikliyor.

Muhtemelen anakarta takılan Power, Reset, Led kablolarında sıkıntı var. Aparatı olmadan takılan versiyon olma ihtimalini düşünerek; yerinden gevşemiş olabilir. O kablolarla oynayın, çevirin tek tuşla açılacak mı deneyin bakalım. 3-5 defa deneyin. Sıkıntı yoksa sorun oradadır.

1. Bios güncel mi. ?
2. Bilgisayarın ısısı çok mu. ?

Aida 64'te sıcaklıklara baktım. Stress testi yaptım en fazla 51 dereceyi gördüm. BIOS güncel. İşlemci macununu yeniledim komple sisteme bakım yaptım. Sorun devam etti.

Muhtemelen anakarta takılan Power, Reset, Led kablolarında sıkıntı var. Aparatı olmadan takılan versiyon olma ihtimalini düşünerek; yerinden gevşemiş olabilir. O kablolarla oynayın, çevirin tek tuşla açılacak mı deneyin bakalım. 3-5 defa deneyin. Sıkıntı yoksa sorun oradadır.

O kablolardan olacağını düşünmüyorum. Neden derseniz bilgisayar mavi ekran verir gibi kapanıyor. Donanımsal bir arıza olduğu kanısındayım kesin olarak. Parçaları söktüm zaten onu deneme şansım şu an itibariyle de yok. Parçalar garantiden geldikleri zaman bu yöntemi de deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı