Windows 10 boşta 4 GB RAM kullanıyor

Windows 10 LTSC mi kullanıyorsunuz?

Benim masaüstü bilgisayarım 2019 LTSC sürümümde boşta 1.5 GB kullanıyordu, şu anki güncel Windows 10 Pro laptop 4 GB kullanıyor.

Aslında ham olarak değişiyor. Düz bir şekilde kurduğunuzda LTSC 1-1.5 GB arası tüketirken, Win 10 Pro 4 GB civarı tüketim yapıyor. Tabi sizin gibi kullanıcıda servisleri, uygulamaları ve bir çok şeyi düzenlerse standart Win 10 Pro boyutunuda inanılmaz düşürebilir, RAM kullanımınıda.
Ama herkes uğraşmak istemez, komplike gelebilir. Bu durumda LTSC sürümü ile kolayca çözüyorlar.

Haklısınız, ben genelde boyut düşürme taraftarı değilim. Çünkü boyutu düşürüp, sağlıksız ve herhangi bir yerde hata verecek bir sistem çıkarmaktansa, ISO boyutu ne olursa olsun, sistem akıcı, hızlı ve stabil çalışsın diye düşünüyorum. Temel prensibim budur.

Hocam şahsen bende aynı fikirdeyim. Önbellek gibi çok depolama kaplayan dosyalarda temelinde sistemin akıcılığına çok katkı sağlıyor. Tüm servisler ve yazılımlarda tam kurulu şekilde daha sorunsuz çalışıyor ama cidden düşük donanımlarda bununla uğraşacak kişiler için yaptığınız şeyler baya faydalı.

Ben her formattan sonra güncellemeler bittiğinde kullandığım programları kurduktan sonra wpd telemetri ile tüm telemetrileri kapatıp winutil ile tweaks bölümünden standart ı seçip ileri diyorum tabii ondan önce de bilinen gereksiz hizmetleri el ile devre dışı bırakıyorum Görev Yöneticisi de öncesi Windows işlemleri 90 uyguladığım tweaks işlemi sonrası 52'ye düştü ISO düzenlemek bayağı zahmetli bir iş gibi geliyor bana bilmediğim bir şeyi kaldırmak istemediğim için kullanmıyorum ama uyguladığım yöntem de bayağı bir fark ediyor.

Sadece tarayıcı üzerinde Technopat açık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…