Windows 10 boşta %50 disk ve CPU yiyiyor

SBSkyline

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Nvidia GTX 850M
Aktif olarak Windows 10 Pro kullanıyorum. bilgisayarım boş hale bile %50 disk ya da CPU yiyor, bunu engellemek için kullanabileceğim bir superlite ya da direk Windows'un kendine ait bir sürümü var mı ya da nasıl bunu engelliyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkada herhangi bir çalışan işlem vs var mı? Görev yöneticisinden bakabilir misiniz?

Aktif olarak Windows 10 Pro kullanıyorum. bilgisayarım boş hale bile %50 disk ya da CPU yiyor, bunu engellemek için kullanabileceğim bir superlite ya da direk Windows'un kendine ait bir sürümü var mı ya da nasıl bunu engelliyebilirim?
Bu uygulama gereksiz windows hizmetlerini vs. kapatarak CPU kullanımını düşürüyor. Deneyebilirsiniz.

Arkada herhangi bir çalışan işlem vs var mı? Görev yöneticisinden bakabilir misiniz?
1677438425822.png

Bu uygulama gereksiz Windows hizmetlerini vs. kapatarak CPU kullanımını düşürüyor. Deneyebilirsiniz.

Peki hangi uygulamaları kapatıyor?

Yapabileceğiniz en iyi şey Firefox'tan Brave Browser'a geçin ve ayrıca Discord'u tarayıcıda çalıştırın.

Yani Discord'u uygulama üzerinde kullanmam gerekiyor fakat dediğin gibi Brave'e geçebilirim.

Peki hangi uygulamaları kapatıyor?

Yani Discord'u uygulama üzerinde kullanmam gerekiyor fakat dediğin gibi Brave'e geçebilirim.

1. bunları ben de tam olarak çok bilmiyorum fakat sorun yapacak bir hizmeti kapatmıyor. Kısaca şöyle açıklayabilirim: Windows'un arkada çalıştırdığı bazı hizmetler var ve bunlar hep çalışıyor. Bu uygulama da bunu sadece gerekli olunca çalışması için ayarlıyor.
2. Brave ve Microsoft Edge en az RAM kullanan tarayıcılardır. Edge bana kullanışsız geliyor. Siz istediğinizi tercih edersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı