Windows 10 boşta %50 RAM kullanımı

emrerdem

Femtopat
Daha fazla  
16 GB 2933 MHz RAM'e sahibim. İlk virüs olduğundan şüphelendim ve Kaspersky Internet Security ile tarattım ama bir şey çıkmadı. Şimdi ne yapmalıyım bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? (PC = Monster Tulpar T5 v19.2)

Dosya Ekleri

• 2021-06-11.png
    127,6 KB · Görüntüleme: 122
  • 2021-06-11 (2).png
    66,7 KB · Görüntüleme: 124
Harici ekran kartınız olabilir, onun dışında normal bir oran, benim bilgisayarımda da durum aynı şekilde ve Discord gibi birkaç uygulama çalışıyor gördüğüm, kötü bir durum olduğunu sanmıyorum.

8GB'da normal ama 16GB için fazla. Masaüstü pencere yöneticisinin o kadar yememesi gerek normalde.

Çok anormal bir durum. Benim sistem boşta %10-15 arası tüketiyor. %50 demek 8 GB demek.

Boşta 8 GB RAM hayra alamet bir durum değil. Kaldı ki bende de Origin, Steam, Discord, Epic Launcher ve EA Play aynı anda arkada açık ama ona rağmen 4.5 GB civarında kullanıyor. O masaüstü pencere yönetimi niye 1 GB RAM yiyor onu çözemedim.

Kesinlikle bir sorun olmalı normal değil APU kullanıyorum ve 14 GB RAM kalıyor bana buna rağmen boşta olmayan bir sistem 6,5 GB RAM kullanıyor.

Hocam durum hala böyleyse biraz saçma gelecek ama fazlasıyla RAM tüketen bir uygulama veya oyuna giriş yapıp değerleri ve uygulamaya ne kadar RAM ayırıldığını kontrol edebilir misiniz? Bildiğim kadarıyla Windows ne kadar RAM mevcutsa o kadar kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…