Merhabalar. Bilgisayar boştayken çok fazla RAM kullanıyor ve bu bazı oyunlarda RAM yetersizliğinden droplara yol açıyor. 8 GB RAM kullanıyorum ve bilgisayar tamamen boştayken yaklaşık %40'ını kullanıyor. Oyunlar yeteri kadar RAM kullanamıyor ve donma oluyor. Eskiden böyle bir sorun yoktu RAM kullanımı %20-25 civarındaydı. Nasıl çözebilirim bu durumu?
Bende de aynı sorun vardı Chrome'u kaldırdım arkadaki gereksiz programları kaldırdım ve mem reduct programını indirdim çok kullanınca temizliyor RAM'i.(İnternetten mem reducta bakabilirsin)
Bende de aynı sorun vardı Chrome'u kaldırdım arkadaki gereksiz programları kaldırdım ve mem reduct programını indirdim çok kullanınca temizliyor RAM'i.(İnternetten mem reducta bakabilirsin)
6 aydır aynı bilgisayarı kullanıyorum ramin yettiği oyunlarda bile yetmiyor artık. Görev yöneticisinden baktığımda büyük oranda windows defender kullanıyor rami. Nasıl devre dışı bırakabilirim?
Windows 10 geliştikçe bu durum olacak ve RAM kullanılmak için var. Ama RAM kullanımını düşürmek ve oyundaki Droplarınızı kaldırmak için ISLC isimli yazılımı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Droplarınızı en aza hatta kaldırır bile. Yapmanız gereken uygulamayı arkada açık bırakmak o oyun esnasında gerektiğinde RAM temizliğini yapıyor.
Windows 10 geliştikçe bu durum olacak ve RAM kullanılmak için var. Ama RAM kullanımını düşürmek ve oyundaki droplarınızı kaldırmak için ıslc isimli yazılımı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. droplarınızı en aza hatta kaldırır bile. Yapmanız gereken uygulamayı arkada açık bırakmak o oyun esnasında gerektiğinde RAM temizliğini yapıyor.
@spartakboskova videoyu izlediniz mi? Videoda boştaki RAM kullanımının önemsenecek bir şey olmadığı, oyunlara girdiğiniz zaman RAM'in oyuna odaklandığını ve arkadaki servislerin kısıldığını söylüyor. Görev yöneticisinde yüksek RAM kullanan herhangi bir şeyi kapatmanıza gerek yok yani.
Oyunlardaki drop konusunda ayrı bir konu açın. Açacağınız konuda oyun içindeki CPU-GPU-RAM kullanımlarını, frekanslarını, %1 ve %0.1 FPS değerlerini paylaşın. Afterburner'ı açık bırakıp biraz oyun kaydı alsanız da iş görür.
Merhabalar. Bilgisayar boştayken çok fazla RAM kullanıyor ve bu bazı oyunlarda RAM yetersizliğinden droplara yol açıyor. 8 GB RAM kullanıyorum ve bilgisayar tamamen boştayken yaklaşık %40'ını kullanıyor. Oyunlar yeteri kadar RAM kullanamıyor ve donma oluyor. Eskiden böyle bir sorun yoktu RAM kullanımı %20-25 civarındaydı. Nasıl çözebilirim bu durumu?
Evet. Aslında çalışma mantığı şu. Windows'da normalde görev yöneticisine baktığınızda boşta olan RAM değerine stand-by denen ön bellek dosyalarını yüklüyor bu da RAM'in boşta olarak gözükmesine rağmen dolmasına oyunlarda drop yemenize sebebiyet veriyor. Bu yazılım o boşta görülen kısımı sürekli arka planda temizliyor ve RAM'in rahatlamasını sağlıyor. Deneyebilirsiniz.