Windows 10 boştayken fazla RAM kullanımı

spartakboskova

Hectopat
Merhabalar. Bilgisayar boştayken çok fazla RAM kullanıyor ve bu bazı oyunlarda RAM yetersizliğinden droplara yol açıyor. 8 GB RAM kullanıyorum ve bilgisayar tamamen boştayken yaklaşık %40'ını kullanıyor. Oyunlar yeteri kadar RAM kullanamıyor ve donma oluyor. Eskiden böyle bir sorun yoktu RAM kullanımı %20-25 civarındaydı. Nasıl çözebilirim bu durumu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunların yeteri kadar RAM kullanamadığını nereden anlıyorsunuz? Kullanımlara baktınız mı? Boşta yüksek RAM kullanımı normal.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyunlarda sorun yaşamanızın sebebi RAM'in az olmasıdır, 8 GB üstü öneriyoruz artık oyun için.

Bende de aynı sorun vardı Chrome'u kaldırdım arkadaki gereksiz programları kaldırdım ve mem reduct programını indirdim çok kullanınca temizliyor RAM'i.(İnternetten mem reducta bakabilirsin)

6 aydır aynı bilgisayarı kullanıyorum ramin yettiği oyunlarda bile yetmiyor artık. Görev yöneticisinden baktığımda büyük oranda windows defender kullanıyor rami. Nasıl devre dışı bırakabilirim?

Windows 10 geliştikçe bu durum olacak ve RAM kullanılmak için var. Ama RAM kullanımını düşürmek ve oyundaki Droplarınızı kaldırmak için ISLC isimli yazılımı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Droplarınızı en aza hatta kaldırır bile. Yapmanız gereken uygulamayı arkada açık bırakmak o oyun esnasında gerektiğinde RAM temizliğini yapıyor.

Islc ilk defa duydum sadece RAM temizliği mi yapıyor?

@spartakboskova videoyu izlediniz mi? Videoda boştaki RAM kullanımının önemsenecek bir şey olmadığı, oyunlara girdiğiniz zaman RAM'in oyuna odaklandığını ve arkadaki servislerin kısıldığını söylüyor. Görev yöneticisinde yüksek RAM kullanan herhangi bir şeyi kapatmanıza gerek yok yani.

Oyunlardaki drop konusunda ayrı bir konu açın. Açacağınız konuda oyun içindeki CPU-GPU-RAM kullanımlarını, frekanslarını, %1 ve %0.1 FPS değerlerini paylaşın. Afterburner'ı açık bırakıp biraz oyun kaydı alsanız da iş görür.

Kullanmadığın uygulamaları kaldır Malwarebytes ve Kaspersky ile tam tarama yap.

Chrome kaldırılmaz yaw .

Ve Chrome yerine diğer Chromium tarayıcılara bak[ben microsoft edge(chromium) öneririm]

Islc ilk defa duydum sadece RAM temizliği mi yapıyor?
Evet. Aslında çalışma mantığı şu. Windows'da normalde görev yöneticisine baktığınızda boşta olan RAM değerine stand-by denen ön bellek dosyalarını yüklüyor bu da RAM'in boşta olarak gözükmesine rağmen dolmasına oyunlarda drop yemenize sebebiyet veriyor. Bu yazılım o boşta görülen kısımı sürekli arka planda temizliyor ve RAM'in rahatlamasını sağlıyor. Deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…