Arkadaşlar merhabalar, Perşembe'den beri uğraşıyorum yüzlerce çözüm denedim hiçbiri işe yaramadı, aksine daha kötüye gitti. Windows 10'da GTA 4 oynuyordum, daha doğrusu render yapıyordum video editor ile. Oyunda bir sürü mod yüklü olduğu için doğal olarak ara sıra çöküyor. Bu sefer de sıradan bir şekilde çöktü. Ama render esnasında çöktüğü için bilgisayar çok yavaşlamıştı. İlk Windows tuşunu denedim yanıt vermedi. CTRL+Alt+Delete denedim yine olmadı. Defalarca CTRL+Alt+Delete'e bastım, "Windows kullanıcı güvenliği arayüzü yanıt vermiyor. Güç tuşuna basarak bilgisayarınızı kapatın ve yeniden başlatın" benzeri bir yazı çıktı ben de öyle yaptım. Güç tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapatıp açtım ve birdaha da açılmadı.
İlk başta dönen noktaların olduğu boot ekranında birden donup kalması ya da noktaların sonsuza kadar dönmeye devam etmesi sorunu oluştu. Mouse da çalışıyordu, yani ekrandaki fare oku hareket ediyordu ama hiçbir işe yaramıyordu. Alt+F4, CTRL+Alt+Del, ya da CTRL+Shift+ESC. Hiçbiri işe yaramadı. Ben de Windows yükleme diskini takıp başlangıç onarmayı seçtim. Bilgisayarı analiz etti falan sonra "Diskinizdeki bozuk bölümler onarılıyor. Bu işlem bir saatten fazla sürebilir" yazısı çıktı, 2dk sonra da birden bilgisayarı yeniden başlattı kendiliğinden. Windows 10 açıldığı gibi de BAD_SYSTEM_CONGIG_INFO mavi ekran hatasını verdi. Hatayı internette araştırdım ve Registry ile alakalı oluğunu öğrendim. C:\Windows\System32\config dizinindeki RegBack klasöründen Registry'nin backup'ını almayı denedim ama RegBack klasörü boştu. bootrec /fixbcd falan bütün komutları denedim cmd'den (Windows yükleme diskinden) ama hiçbiri işe yaramadı (bootrec /scanos komutunu çalıştırdığım zaman "0 Windows yüklemesi bulundu" diyordu).
Sıfır bir Windows 10 ISO dosyasından sıfır registry dosyalarını almayı denedim (config klasörüne koydum) ve bu sefer de CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran hatasını verdi. Yeniden başlattım düzelmedi. Başlangıç onarmayı denedim onaramadı. Tekrar eski Registry'yi yerine koydum ve şu anda BAD_SYSTEM_CONGIG_INFO hatasını verecek şekilde duruyor. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilecek arkadaş var mı?
Format atmadan nasıl düzeltebilirim?
Şu anda Windows 10 ile birlikte Dual Boot olarak kurulu olan Windows 7'den yazıyorum. Her zamanki gibi Windows 7 hayat kurtardı.