Windows 10 C: diskinde sadece klasör oluşturabilme sorunu

68077

Megapat
Windows 7'de rahat rahat C diskinde Not Defteri, RAR dosyası vb. oluşturabilirken Windows 10'da sadece klasör oluşturabiliyorum. Program Files'ın içine girdiğimde ise yine sadece klasör oluşturulabiliyor ama "Klasör" yazısının sol tarafında "Yönetici Olarak Çalıştır" simgesiyle aynı simge oluyor. Muhtemelen benim CMD'ye girip bir şey yazıp gerekli izni vermem gerekiyor ama bunu nasıl yapacağım ya da başka bir yöntem ile oluyorsa nasıl yapılıyor?

Düzenleme: Bu sorundan ötürü "C" diskinde bir dosyayı "WinZİP" ile sıkıştıramıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstünde not defteri, rar dosyası oluşturup oraya taşıyabilirsin.

WinRar kurduğunuzda C: dizinindeki herhangi bir klasör veya dosyayı sıkıştırabilmektesin.
Sorunum o değil C diskinde Steamapps var ortalama olarak 30 gb boyutunda ve ben bunu sıkıştırıpta yedekleyeceğim sonrasında format atacağım. Şu sıralar bilgisayar çok kasıyor ve "System" dosyasında virüs olduğundan dolayı sanırım format atacağım ve 1-2 Mb/s olarak kopyalıyor sıkıştırırsam daha hızlı kopyalanacağını düşünüyorum. Aynı zamanda diskimde daha az yer kaplar.

DÜZENLEME: WinRAR oluyor ama WinZİP olmuyor. Aynı zamanda format attığım zaman bilgisayarıma bu sorunu yaşamıyorum. Sonradan yaşanıyor.

Başka diske taşımazsanız saniyeler içerisinde taşıma işlemi gerçekleşir. Çünkü dosyalar diskte gerçekte taşınmaz, sadece hangi klasörde olduğu bilgisi değişir. Ayrıca kopyalama hızının yavaşlaması bence diskinizin bozulmasından kaynaklanıyor olabilir. HD Tune programıyla durumunu kontrol edin.

Başka diske taşımazsanız saniyeler içerisinde taşıma işlemi gerçekleşir. Çünkü dosyalar diskte gerçekte taşınmaz, sadece hangi klasörde olduğu bilgisi değişir. Ayrıca kopyalama hızının yavaşlaması bence diskinizin bozulmasından kaynaklanıyor olabilir. HD Tune programıyla durumunu kontrol edin.
Başka diske taşımak zorunluluğundayım. Bunun yolunu bilen birisi yok mu?

Farkeden nedir anlamadım. Yapmak istediğiniz sıkıştırmak değil mi? Başka klasöre taşıyın, sıkıştırıp başka diske taşıyın. Ama bence sıkıştırma yaparken de yavaş olacak. Daha sonrasında sıkıştırılmış veriyi de taşımak yavaş olacak. Direk başka diske taşımaya çalışırsanız daha hızlı olur. Tabi disk büyük ihtimal bozuk olduğu için bu işlem de yavaş olacak.

Bence başka diskten işletim sistemini çalıştırıp taşıma işlemini gerçekleştirin. O zaman eğer sorun virüsten kaynaklanıyorsa bu sorun ortadan kalkmış olur. Eğer sorun diskteyse en azından işletim sistemi diske yük bindirmemiş olur ve belki biraz daha hızlı taşıma gerçekleşir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı