Windows 10 C: Klasöründen yer açıldı

Kratocius

Megapat
Daha fazla  
Bugün ikinci kez başıma gelen bir olay hakkında soru sormak için buradayım. Nedendir bilmiyorum ama C: Klasörüm yani SSD'de kendiliğinden yer açılıyor. 1 GB altına iniyor bazen. Bu kez yine 1 GB yer kalmıştı. Hemen kendine 8 GB yer açtı. Kendiliğinden ve nasıl açtığını bilmiyorum belki de çok önemli şeyleri sildi kocaman bilgisayarda neyin silinip silinmediğini de anlayamıyorum. Nelerin silindiğini anlama şansım ya da bu olayı neden yaptığını bileniniz var mı? Çünkü bu artık can sıkıcı olmaya başladı virüs taraması yaptım bir sıkıntı gözükmüyor. SSD acaba bozulmuş olabilir mi diye gittim HD Tune Pro uygulamasını kullandım. Onda da bir sıkıntı yok. Ama nedense böyle bir şey oluyor. Acaba kendiliğinden mi siliyor yoksa başka şekilde mi yer boşalıyor. Şu anda bunu yazarken daha 5 dakika içinde yine kendiliğinden oynadı. En başta 1 GB boş alan vardı. Sonra kendiliğinden 7.5 GB boş alan olacak şekilde yer açtı ben daha bu yazıyı yazarken ve bitirmemişken yani 5 dakika gibi kısa bir süre içerisinde 6.5 GB'ye düştü. Bu nasıl iş anlamış değilim bir sıkıntı oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

1619413713021.png

Otomatik temizleme temizliyor.

Bugün ikinci kez başıma gelen bir olay hakkında soru sormak için buradayım. Nedendir bilmiyorum ama C: Klasörüm yani SSD'de kendiliğinden yer açılıyor. 1 GB altına iniyor bazen. Bu kez yine 1 GB yer kalmıştı. Hemen kendine 8 GB yer açtı. Kendiliğinden ve nasıl açtığını bilmiyorum belki de çok önemli şeyleri sildi kocaman bilgisayarda neyin silinip silinmediğini de anlayamıyorum. Nelerin silindiğini anlama şansım ya da bu olayı neden yaptığını bileniniz var mı? Çünkü bu artık can sıkıcı olmaya başladı virüs taraması yaptım bir sıkıntı gözükmüyor. SSD acaba bozulmuş olabilir mi diye gittim HD Tune Pro uygulamasını kullandım. Onda da bir sıkıntı yok. Ama nedense böyle bir şey oluyor. Acaba kendiliğinden mi siliyor yoksa başka şekilde mi yer boşalıyor. Şu anda bunu yazarken daha 5 dakika içinde yine kendiliğinden oynadı. En başta 1 GB boş alan vardı. Sonra kendiliğinden 7.5 GB boş alan olacak şekilde yer açtı ben daha bu yazıyı yazarken ve bitirmemişken yani 5 dakika gibi kısa bir süre içerisinde 6.5 GB'ye düştü. Bu nasıl iş anlamış değilim bir sıkıntı oluyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Gerçi diğer arkadaşlar da yazmış ama ben de söyleyeyim. Yer yetmediği için kullanılmayan dosyaları otomatik siliyor olabilir. Daha fazla yer bırakırsanız kendi kendine silmeyi bırakacaktır.

Sanal bellek açık mı? Eğer açık ise ondan kaynaklıdır ama kapatmanızı önermem.
Sanal bellek ne onu bilmiyorum. Açıklarsanız bakarım. Kusura bakmayın.
Akıllı depolama, depolama alanı az kaldığında otomatik yer açıyor.

Eki Görüntüle 992816

Peki bu yer açarken neye göre açıyor? Dediğim gibi nereden sildiğini bilmiyorum ve öyle az bir miktar da değil. Ortalama 7 GB, 8 GB yer açtı. Yani SSD zaten dolu bir sürü dosya var. Metin belgesi var. Bunların arasından şu anda göz önünde olmayan ama ileride ihtiyacım olabilecek önemli bir şeyi silerse çok sıkıntı yaşarım. Yoksa öyle önemsiz şeyleri mi siliyor?
Windows yapılan güncelleme sonrası yüklenen kalıntı dosyaları siliyor olabilir.
HD Tune Pro üzerinden sorun yoksa ve verilerinizde bir kayıp göremediyseniz sorun yok.

Windows güncellemesi yoktu. Hiç olmasa 1-2 hafta önce yapmıştım.
Akıllı depolama sekmesine baktım. Bu ay 1.6 GB yer açtığını söylüyor ama bende 7 GB civarında bir yer açıldı. Bir de bu akıllı depolamanın sınırını ayarlayamıyor muyum? Çünkü bazen farkında olmadan yine aynı şeyler başıma gelsin istemiyorum. Ama zaten sorun başka gibi çünkü dediğim gibi akıllı depolama 1.6 GB silmiş bende ise 7 GB azaldı. Ve ayrıca bu akıllı depolama kapatırsam bir sorun olur mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı