Windows 10 çeşitli mavi ekran hataları

• Konuyu başlatan Eira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.499

Eira

Centipat
Selamlar. Bugün Windows'u sıfırdan kurdum ve Windows Update ile her şeyi güncelledim. BIOS, ekran kartı, Wireless vs. güncellemelerini de resmi sitelerden yükledim.
Sonrasında sık sık mavi ekran hataları almaya başladım. 4-5 farklı hata. Aygıt yöneticisi ile güncellemeleri denetledim üstüne. Ama faydasız. Tarayıcıda yarım saat takılabiliyorum mesela, ama oyunlara girmeme olanak tanımıyor.

Windows ile RAM arıza taraması yapmıştım, bilgisayarın yanında kalamadım. Geldiğimde mavi ekran yemiştim yine. Olaylar kısmını saat sekmesini baz alarak kontrol ettim ve kayda geçmemiş sanırım. İkinci deneyişimde de %4'lük ilerlemede dondu kaldı. 2-3 saat öyle kalınca da mecburen kapatıp yeniden açtım.

Minidump dosyalarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minidump paylaşayım mı? Bir sürü oradan buradan sürücü yüklemek de istemiyorum, yanlış bir adım izlersem diye.
Evet. İmzamdan Aida64 sonucunu paylaşırsanız gereken sürücüyü verebiliriz.
Bluetooth sürücü sorunu var genel Win 10 sorunu da olabilir gereksizse kapatın.
Wireless, Ses, Lan, Ekran kartı, Realtek kart okuyucu sürücün güncel değil. İlk olarak Windows update ile sürücü ve normal güncellemeleri yapın.

Son düzenleme:
AIDA64 raporum.

Hepsini güncelledim. Windows açılınca ilk işim o oldu. Güncellerken tekrar hata vermedi. Bu arada aygıt yöneticisinde yalnızca bir satırda ünlem ibaresi görünüyor. Sürücü güncellemesiyle ilgili değilmiş. Neyse raporu paylaştım. Konunuz epey yardımcı oldu, teşekkürler.

https://i.hizliresim.com/BY5jLZ.png

Hepsini kurdum ve yeniden başlattım. Ve; so-nun-da.

Çok çok teşekkür ederim. Ben bu hataları okumaya kalksam belki de hiç çözemeyecektim. Şu an hiçbir problem çıkmadı. Çıksa bile artık driver çakışmalarıyla uğraşmayacağım. Tekrardan sağ olun çok yardımınız dokundu.
Opps!
KMode_Expection_Not_Handled.
Ve üst üste 3 kez IRQL_Not_Less_Or_Equal.

Birkaç saat hiçbir sorun çıkmadan oynuyordum oysaki.

Son düzenleme:

Sistemde kaç GB RAM mevcut. 2 adet ise çıkartıp tek tek takıp çalıştırıp test eder misin? Bir de sistem özelliklerini yazarsan daha iyi olur.

Sistemde kaç GB RAM mevcut. 2 adet ise çıkartıp tek tek takıp çalıştırıp test eder misin? Bir de sistem özelliklerini yazarsan daha iyi olur.
Tabii.

Laptop kullanıyorum. Marka/modeli; Toshiba Satellite L50-C.
İşlemci: i5 6200u 2.40 GHz
Ekran Kartı: NVidia GT 930M
8 GB RAM mevcut. Ve tek slot 8GB, 1600 MHz. Onu da test ettim ve 0 hata ile sonuçlandı test. Değerleri paylaştım ama ben pek anlamıyorum. Ben birazdan CPU-Z ile ekran görüntüsü de paylaşırım.

CPU-Z.
Yeni dosyaları paylaşın tekrar.
Minidump. Buyurun.
Minidump. (Yeni. Turuncu ekran hatasıyla birlikte.)

Hata kodu: Unexpected_Kernel_Mode_Trap.
Özür ilerim linki ekleyemedim. Buradan inceleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Güçle ilgili bir sıkıntınız var gözüküyor. Raporda bataryanın yarı ömrü dolduğu gözüküyordu. Batarya ve orj. Değilse Adaptörü de değiştirin.

Onun dışında bir problem yok sanırım. Eğer minidump dosyalarında başka bir sorun görünmüyorsa sanırım konu kilitlenebilir. Dediğinizi yapacağım. Tekrardan teşekkürler, çok yardımınız dokundu. Minnettarım, cidden. Ve pil gerçekten çok hızlı tükeniyor ömrü doldu. Adaptörü de kendi modeli değil ASUS'un bir Notebook modeline ait. Sadece değerler ve pin girişi olarak uyuşuyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…