Windows 10 çeşitli mavi ekran hataları

Scypon

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar. Bilgisayarım durup dururken USB okumamaya ve HDD'lerimi çıkarılabilir disk olarak görmeye başlamıştı. Ben de bu sebeple bilgisayarıma format attım. HDD'lerim hala çıkarılabilir disk olarak gözüküyor fakat USB'leri okuyor en azından bilgisayarım. Ancak format attıktan sonra sürekli farklı sebeplerle mavi ekran hatası almaya başladım. Sistemim henüz 2 senelik bir sistem ve bilinçli bir kullanıcı olduğumu düşünüyorum. Buna rağmen bu kadar hata alınca tekrar format atıp bütün sürücüleri elimle kurdum. 4-5 defa tekrar tekrar format attım ama sorunlar sürekli değişmeye devam ediyor. Windows repair yaptım çözülmedi. RAM testleri yaptım bir hatayla karşılaşmadım. Ekte aldığım birkaç mavi ekran hatası var. Ayrıca son minidump dosyamı da bırakıyorum. Teşekkürler.
(SONU _105440 olan fotoğraftaki mavi ekran en sık karşılaştığım)

Son düzenleyen: Moderatör:

RAM frekansını 2666'ya getirince Memtest86 testinde hatalar çıkmaya başladı ama BIOS'u sıfırlayıp, RAM'leri 2133'e getirince hata vermemeye başladı. Bunun sebebi ne olabilir? Aldığımdan beri 2666'da kullanıyordum RAM'leri.
Bu arada işlemcim Ryzen 1300X. Şu anki BİOS sürümüm 5.80. BİOS sayfasında anakart üreticim Summit Ridgeler için 5.80'den sonraki BİOS güncellemelerini önermediği yazıyor. Ne yapmalıyım?
https://www.hdtune.com/files/hdtunepro_575_trial.exe
Health ve eror scan taraması yapın, görsel gönderin.
1.30 saat süren normal scan yaptım 1 hata verdi

Dosya Ekleri

• Untitled.png
    24,2 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
HDD 828 kere güvensiz bir şekilde kapanmış. Benimki 200 kere güvensiz kapanmadan dolayı bozulmuştu. Sizin HDD şimdiye kadar baya dayanmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…