Windows 10 cihazları farklı portlarda farklı isimlendiriyor

awoniwolina

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Başlıkta belirttiğim olayı ses kartımda yaşıyorum. Olay üründen bağımsız bir şekilde, bilgisayara taktığım port değişince Windows otomatik eşsiz isimlendirme yapıyor. Örneğin ilk defa port 1'e taktığımda herhangi bir ön ek almadan tanıdı diyelim. Ona göre ayar vs. yaptıktan bir süre sonra da port 2'ye taktığımı düşünün. Fakat Windows sanki ilk defa takmışım gibi, ürünün başına kaç kere farklı porta taktıysam ona göre, numara eki getirip yaptığım ayarları sıfırlıyor. En basitinden port 1'de ses düzeyini %70 yaptım ve kullanıyorum diyelim. Daha sonra port 2'ye takınca "2-" ön ekini getirip ses düzeyini %100'den başlatıyor.

Araştırmalarımda pek fazla sonuca varamadım. Fakat sebebine ulaştım. Sebebi ise üretici firmaların bu tip cihazların (kulaklık, kamera vs.) Üretiminde cihazlara seri numarası işletiyormuş sanırım. İşlenmeyen cihazlarda ise Windows seri numarasından tanıyamadığı için sorun olmaması açısından eşsiz isimlendirme yapıyormuş. Mesela Razer kulaklığımı nereye takarsam takayım seri numarası THX kaydı açısından önemli olduğu için tüm portlarda tek isimle çalışıyor.

Bunun hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• out.png
    out.png
    4,5 KB · Görüntüleme: 17

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı