Windows 10 "Clock_Watchdog_Timeout" Mavi Ekran Hatası

ohmyrab

Hectopat
Merhaba,
Bilgisayarım 2 saatte bir bu hatayı veriyor. Bazen WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR'DA verdiği oluyor. Ne yaptıysam düzeltemedim. Akla gelen bilindik yöntemleri denedim. Format attım, Windows 8.1 yükledim. Driverları güncelleştirdim. Windows Update ile son güncellemeleri yükledim ama nafile. Peşimi bırakmadı hala. Bilgisayarı kullanmak mecburiyetindeyim, günce 10-20 defa yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bazen yazdıklarım siliniyor kaydedemeden.
Intel G4560 işlemci
Kingston HyperX Fury 8 GB 2400 MHz DDR 4 RAM
MSI B250M PRO-VD anakart
Western Digital 1 TB harddisk Blue
Windows 10 Pro
Ekran kartı dahili olanı kullanıyorum(harici ekran kartımı mavi yedikten sonra çıkartmıştım).
BIOS güncellemesini de yaptım. Fakat nafile. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Minidump içeriği

İşlemci testi yapın. PSU kontrol ettir ama anakartta sorun olabilir.

Çok muğlak bir ifade oldu. Dediklerinizi yapacağım ama tam olarak nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
İşlemci testini nasıl yapayım? Memtest gibi önerdiğiniz bir şey var mıdır ona göre yönergelerinizi takip edeyim.
PSU'yu tamircide mi kontrol ettirmem gerekiyor yoksa kendi imkanlarımla sorun olup olmadığını anlayabilir miyim?
Anakartta sorun varsa onu nasıl anlayacağım?

Bunlara ek olarak aşağıda yazdıklarımdan bir çıkarım yapmak mümkün mü?
Bazen random gelen bu mavi ekran hataları, bazen de tam bir klasörü açarken geliyor. İlk zamanlarda mouse ile ana ekran aynı anda donuyordu. Şimdi önce ana ekran ya da uygulamalar donuyor, o esnada 5-10 saniye mouse hareket edebiliyor. Sonrasında o da donup mavi ekran veriyor.

Bilgisayarı 15 ay önce topladık. 13 ay önce bu şekilde mavi ekran vermeye başladı ve aynı dönemde buzdolabımız da bozuldu. Geçen yıl internette ne gördüysem denedim, baktım olacak gibi değil ufak işler harici kullanmamaya başladım. Bir şekilde ben farkında olmadan sorun düzeldi. 12 ay sorunsuz kullandım. 3 hafta önce yine mavi ekran sorunu başladı, aynı zamanda buzdolabımız da yine bozuldu. Bölgede elektrik gidiyor arada, apartmanın jeneratoru var. Ancak sanırım hem High Power 500W 80+ PSU'muzda hem de MSI B250M PRO-VD anakartımızda elektrikle ilgili korumalar var. Yine de emin değilim nerede ne sorun var ve niçin vakti zamanında kendiliğinden düzeldi.

Ayrıca aygıt yöneticisinden gizli aygıtları görünür yaptıktan sonra "anakart kaynakları" ndan Watchdog Timer'i güncelledim belki çözüm olur diye, random gelen mavi ekran açılır açılmaz gelmeye başladı. Mecburen sistemi geri yükledim.
İlginiz için çok teşekkür ederim, umuyorum ki bu problemi çözeceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…