Windows 10 çok fazla RAM kullanımı

Afeka

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows 10 Pro kullanıyorum. RAM'im 4 GB RAM kullanımını azaltmak için bir taktik falan var mıdır?

Dosya Ekleri

• unknown_2022.09.08-20.01.png
    105,2 KB · Görüntüleme: 79
Yani çok yol yok. Ya lite sistemlere yönelceksin oda ne kadar güvenilir tartışılır yada sürüm düşürceksin win 7 yada win 8.1.

Az kullanıyor yine bu arada. Normalde 30-35 civarı geziyor.

Sistem özellikleri nedir?
RAM: 4,00GB RAM

SSD veya HDD modeli: Netac SSD 120GB ATA Device, SAMSUNG HD322HJ ATA

Ekran kartı: AMD Radeon R7 250X

Anakart: GIGABYTE GA-B75M-D3V

İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-3240 CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz

Bunun neresi fazla? Gayet az kullanıyor bana kalırsa. Üstelik Home yerine Pro kullandığın için birazcık o yönden daha fazla RAM miktarı kullanıyor.

Gereksiz hizmetleri kapatabilirsin, telemetrileri kapatabilirsin, görev zamanlayıcı üzerinden telemetri görevlerini kapatabilirsin, gereksiz çalışan uygulamaları, işlemleri kapatabilirsin.

Tavsiye ettiğim optimizasyon rehberleri:

Bunları yaptıktan sonra RAM kullanımı gene tatmin etmiyorsa RAM'ini yükselteceksin, Windows 10 zaten modern bir işletim sistemi.

Son düzenleme:
RAM: 4, 00GB RAM.

SSD veya HDD modeli: Netac SSD 120GB ata device, Samsung HD322hj ata.

Ekran kartı: AMD Radeon R7 250X.

Anakart: Gigabyte GA-B75M-D3V

İşlemci: Intel(R) Core(tm) i3-3240 CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz.

RAM miktarınız çok düşük size önerim yeni bir RAM alana kadar Windows 8.1 de takılmanızı tavsiye ederim. Oyunlarda sıkıntı çekersiniz yoksa.

Knk yapsanda pek bişey yapamazsın ama technopathta bi tane ntlite ile sistem yapma rehberi vardı o rehberle bişeyler denersen defender yada ne bilim gerekesiz ram yiyen programları kapatabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…