Merhaba, Windows şu aralar RAM'imi çok yemeye başladı. 8 GB'lik bir RAM'in 6 GB'sini yiyor ve oyunlarda da düşük RAM'den dolayı FPS düşüşleri oluyor. Örneğin Minecraft'ta görüş yığınını arttıramıyorum bile. Nasıl azaltıcam Windows'umun RAM yeme miktarını?
WinUtil ile gereksiz her şeyi kaldırararak, kapatarak kullanılan RAM miktarını azaltabilirsiniz.
Kodu PowerShell'i yönetici olarak çalıştırıp yapıştırın. Videodaki adımları uygulayın.
Windows 10 sistem boştayken 6 GB kullanmaz, büyük ihtimalle o sırada açık uygulamalar vardır. Görev yöneticisini aç, tam ekran yap, Bellek sekmesine 1 kez tıkla. RAM’i neyin kullandığını bu şekilde görebilirsin.
Merhaba, Windows şu aralar RAM'imi çok yemeye başladı. 8 GB'lik bir RAM'in 6 GB'sini yiyor ve oyunlarda da düşük RAM'den dolayı FPS düşüşleri oluyor. Örneğin Minecraft'ta görüş yığınını arttıramıyorum bile. Nasıl azaltıcam Windows'umun RAM yeme miktarını?
%100 olduğuna nasıl emin olabiliyorsunuz merak ettim açıkçası
Bilinçsiz bir kullanıcıysa o ram kullanımlarına çıkabilir. Konuda virüs olabileceğine dair bir yazı bile yok olsa zaten arkadaş şöyle şöyle anormallikler olmaya başladı diye belirtir.
%100 olduğuna nasıl emin olabiliyorsunuz merak ettim açıkçası
Bilinçsiz bir kullanıcıysa o RAM kullanımlarına çıkabilir. Konuda virüs olabileceğine dair bir yazı bile yok olsa zaten arkadaş şöyle şöyle anormallikler olmaya başladı diye belirtir.
Bir işletim sisteminin boştayken8 GB RAM'in tamamını kullanması imkansız özellikle Windows 10 için ortalama 2.5 GB RAM tüketimi standard olmalı.
Windows'un yeniden kurluması sorunu çözer diye düşünüyorum.