Çözüldü Windows 10 çoklu pencerede birden fazla masaüstü oluşması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sherlock 007

Femtopat
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarım Windows 10 işletim sistemi yüklü ve şöyle bir özellik varsa görmüşsünüzdür bilgisayarınızda arka planda masaüstü oluşturma veya çoklu pencere açma bunu görmüşsünüzdür, benim sorunum şu: Bilgisayarımda arka planda 1800'e yakın masaüstü açık ve bilgisayarımı yeniden kapatıp açsam da sıfırlanmıyor, kendim tek tek elle kapatmak çok zor imkansıza yakın çünkü bilgisayarım düşük donanımlara sahip ve yavaş biraz. Üstelik arka planda 1800'e yakın masaüstü açık olunca aşırı yavaşlık oluyor ve tek bir tanesini kapatınca 20-30 saniye bekliyorum ki 1800 taneyi kapatmak bir hayli imkansız hale geliyor.
Bu durumda ve her gün kendiliğnden artıyor. Bu sayı garip olanda o mesela 2 gün önce 1400 civarı idi. Şu an 1800 şaka gibi, internette aramadığım yer kalmadı. Bu sorunu çözemedim. Uzun süredir konuyu buraya sizlere paylaştım. Bana yardımcı olur musunuz bu konuda? Aşağıya ekran görüntüsünü atıyorum.

1621701911485.jpg

1621701911470.jpg

1621701911454.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunu yabancı forum sitelerinden bulup Türkçeye çevirdim ve sorunu biraz da deneme yanılma yoluyla çözdüm. Çözüm şu şekildeymiş: Aşağıda verilen kodu not defterine kopyala yapıştır yaptım sonra farklı kaydet diyerek dosyanın uzantısını adını .sp1 olarak kaydettim, daha sonra kaydedilen .sp1 dosyasına sağ tıklayarak PowerShell ile çalıştır seçeneğini seçtim ve PowerShell açıldı ekrana yabancı yazılar geldi burada ne dediğini bilmiyorum sadece bana onaylıyorsan Y, onaylamıyorsan N harfine basmamı söyledi ve ben onayladım yani Y tuşuna basıp entera tıkladım. Sonra 1 dakika kadar bekledim işlem bitti, ve çoklu masaüstünün yarısı kapanmıştı yani işe yaradı. Sonra işlemi tekrar yapıyım dedim kalan yarısını da kapaması için bilgisayarı yeniden başlattım yine kodları aynı şekil kaydettim ve PowerShell olarak çalıştırdım ve yine kapattı son az bir şey kalmıştı ve tekrar yapayım üçüncü seferde biter dedim ve bir baktım klavyem gitmiş kafayı yemiş gibiydi. Mesela a harfine basıyorum Windows'u açıyor C'ye basıyorum her şeyi kapatıp masaüstüne atıyor klavye ile işlem yapılamaz hale gelmişti ve biraz endişelendim çünkü biraz dediğim gibi deneme yanılma yoluyla yapıyorum, neyse kapatıp açayım bilgisayarı tekrar belki düzelir dedim ve düşündüğüm gibi de oldu, klavyem düzeldi. Sonra son kez yani üçüncü kez aynı işlemi yine uyguladım ve bilgisayarımdaki çoklu masaüstünün hepsi tamamen kapanmıştı. O anda derin bir nefes çektim, işte sorunumu ben bu şekilde çözdüm.

Ekran Alıntısı.PNG

Bu sorunu aşağıda vermiş olduğum sitenin linkine tıklayarak oradan kendiniz çeviri yaparak da yapabilirsiniz. Ben bu şekil çözdüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Arkadaşlar sorunu yabancı forum sitelerinden bulup Türkçeye çevirdim ve sorunu biraz da deneme yanılma yoluyla çözdüm. Çözüm şu şekildeymiş: Aşağıda verilen kodu not defterine kopyala yapıştır yaptım sonra farklı kaydet diyerek dosyanın uzantısını adını .sp1 olarak kaydettim, daha sonra kaydedilen .sp1 dosyasına sağ tıklayarak PowerShell ile çalıştır seçeneğini seçtim ve PowerShell açıldı ekrana yabancı yazılar geldi burada ne dediğini bilmiyorum sadece bana onaylıyorsan Y, onaylamıyorsan N harfine basmamı söyledi ve ben onayladım yani Y tuşuna basıp entera tıkladım. Sonra 1 dakika kadar bekledim işlem bitti, ve çoklu masaüstünün yarısı kapanmıştı yani işe yaradı. Sonra işlemi tekrar yapıyım dedim kalan yarısını da kapaması için bilgisayarı yeniden başlattım yine kodları aynı şekil kaydettim ve PowerShell olarak çalıştırdım ve yine kapattı son az bir şey kalmıştı ve tekrar yapayım üçüncü seferde biter dedim ve bir baktım klavyem gitmiş kafayı yemiş gibiydi. Mesela a harfine basıyorum Windows'u açıyor C'ye basıyorum her şeyi kapatıp masaüstüne atıyor klavye ile işlem yapılamaz hale gelmişti ve biraz endişelendim çünkü biraz dediğim gibi deneme yanılma yoluyla yapıyorum, neyse kapatıp açayım bilgisayarı tekrar belki düzelir dedim ve düşündüğüm gibi de oldu, klavyem düzeldi. Sonra son kez yani üçüncü kez aynı işlemi yine uyguladım ve bilgisayarımdaki çoklu masaüstünün hepsi tamamen kapanmıştı. O anda derin bir nefes çektim, işte sorunumu ben bu şekilde çözdüm.

Ekran Alıntısı.PNG

Bu sorunu aşağıda vermiş olduğum sitenin linkine tıklayarak oradan kendiniz çeviri yaparak da yapabilirsiniz. Ben bu şekil çözdüm.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunu yabancı forum sitelerinden bulup Türkçe ye çevirdim ve sorunu birazda deneme yanılma yoluyla çözdüm. Çözüm şu şekildeymiş aşağıda verilen kodu not defterine kopyala yapıştır yaptım sonra farklı kaydet diyerek dosyanın uzantısını adını .SP1 olarak kaydettim, daha sonra kaydedilen .SP1 dosyasına sağ tıklayarak PowerShell ile çalıştır seçeneğini seçtim ve PowerShell açıldı ekrana yabancı yazılar geldi burada ne dediğini bilmiyorum sadece bana onaylıyorsan Y, onaylamıyorsan n harfine basmamı söyledi ve ben onayladım yani y tuşuna basıp Entere'a tıkladım. Sonra 1 dakika kadar bekledim işlem bitti, ve çoklu masaüstünün yarısı kapanmıştı yani işe yaradı sonra işlemi tekrar yapayım dedim kalan yarısını da kapaması için bilgisayarı yeniden başlattım yine kodları aynı şekil kaydettim ve PowerShell olarak çalıştırdım ve yine kapattı son az bir şey kalmışı ve tekrar yapayım üçüncü seferde biter dedim ve bir baktım klavyem gitmiş kafayı yemiş gibiydi mesela a harfine basıyorum Windows'u açıyor C ye basıyorum her şeyi kapatıp masaüstüne atıyor klavye ile işlem yapılamaz hale gelmişti ve biraz endişelendim çünkü biraz dediğim gibi deneme yanılma yoluyla yapıyorum, neyse kapatıp açayım bilgisayarı tekrar belki düzelir dedim ve düşündüğüm gibi de oldu klavyem düzeldi sonra son kez yani üçüncü kez aynı işlemi yine uyguladım ve bilgisayarımda ki çoklu masaüstünün hepsi tamamen kapanmıştı o anda derin bir nefes çektim, işte sorunumu ben bu şekilde çözdüm.

Eki Görüntüle 1037039

Yazdığınız kod Windows tuşu+ CTRL+ F4 tuşlarına basılmasını sağlıyor. Aynısını kod ile yapmışlar. Hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı