Windows 10 CPU frekansı sabit kalmıyor

Banek

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Bilgisayarımı bugün Windows 8.1'den Windows 10'a yükselttim ama bir sorun oldu; normalde benim CPU frekansım Windows 8.'de sabit olarak 3.60 GHz'de çalışıyor fakat Windows 10'da CPU frekansı sabit kalmıyor; CPU frekansı bazen 3.20-3.30 GHz'de oynuyor ve bu da oyunlarda daha az FPS almama sebep oluyor.

Isı derecelerinde fark var mı? Demek ki işlemci ısınıyor frekansı düşürüyor. Tabi ısınma farkı varsa.

Güç seceneklerinden yüksek performansi seçin.
Arkadasin da dediği gibi işlemci ısınıp frekans düşürebilir.

Win 8'de Sabit olarak 3.60 Ghz de çalışmasının sebebi güç planını yüksek performans olarak ayarlamış olabilirsiniz, Windows 10'da da güç planını yüksek performans olarak ayarlayın. Ancak dengeli (varsayılan) mod seçili olsa bile oyunlarda eğer çok ısınma olmazsa full performansında çalışacaktır diye düşünüyorum. Isınma olabilir arkadaşın dediği gibi.

İsi değerlerim normal termal macunu yeni değiştirdim güç seçeneklerinden yüksek performansı seçdim amma hiç 3,60GHZ e kalkdığını görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…