Windows 10 Creators Update 60 FPS kilitleme sorunu

Enes Dağcı

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bugün Win10'da Creators uptade'i yaptım. (Geçen ay da insider olarak alıp aynı sorunu yaşayıp geri yüklemiştim)
Güncellemeden sonra tüm oyunlarım da FPS'i 60'a kilitliyor. Bunun nedeninin XBox GameDVR ve oyun modu olduğunu düşündüğüm için her şeyi denedim. Programdan kapattım olmadı, regedit'ten kapattım olmadı, Powershell ile sildim olmadı. Başka şeyler de denedim bir türlü 60 FPS'den kurtulamadım.
60 FPS'in nesi kötü diyeceksiniz, daha önceden FPS limitsiz olduğu için 60'da iken sanki bir gecikme, giriş gecikmesi varmış gibi oluyor ve bu hiç hoş değil(özellikle CS:GO da mouse geç geliyor)

Araştırma sonucu tek bir çözüm bulabildim. Oyundaki Fullscreen'i Windowed ya da Borderless yapınca FPS'i sabitlemiyor. Fakat fullscreen olmadığı için düşük FPS (80-90) alıyorum ve giriş gecikmesi devam ediyor.

Sonuç olarak tekrar geri yükleyip eski sürüme dönmek istemiyorum. Ne yapmalıyım? İlerde güncelleme ile düzeltebilirler mi?

Bu arada PC bilgileri: Lenovo z50-70 CPU: İntel i5 4210u GPU: Geforce 840m

Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü bilgisayarlarda güç tasarrufu için FPS değeri 30 ya da 60'a sabitlenebilir. Güç Seçenekleri'nden Yüksek Performans'ı seçin, Intel HD Graphics sürücüsünden güç tasarrufu ayarlarını kapatın ve her şeyi performans ayarına getirin. Nvidia sürücüsünde de güç tasarrufu ayarlarını kapatın ve yine performans ayarını yapın. Cihazınız şarjda iken tekrar deneyin.

Keşke yapmasaydınız o güncellemeyi ben güncellerken ilk defa laptop'um bir anda %75'de iken kapandı (tamamen kapandı güç ışığı söndü ben kapatmadım) ve 20-30 saniye sonra güç ışığı yandı yeniden açıldı. Sonrada "Windows beklenmeyen bir şekilde kapandı önceki Windows sürümü geri yükleniyor" diye bir hata verdi 15 dk bekledim eski haline çevirdi.

Fps nin 60 a sabitlenmesi vsync den kaynaklanıyor masaüstünde sağ tık yap nvidia denetim masasını aç 3D ayarlar bölümünden düşey sekronizasyonu kapat. Artık 60 fps sabitlenmeyecektir.

Bu güncellemeyi yükleyince gtx1050 ile cs goda fps drop yaşamaya başladım ve 30 -50 -100 sürekli fps değişiyor .

Arkadaşlar sorunu çözdüm. 2 günlük uyarı aldıktan sonra anca yazabilme fırsatı buldum.(Buradan da moderatörleri kınıyorum Türkçem nerede yanlış kullanılmış acaba?)

Uptade den sora kasan, fps sabitleyen alt-tab atınca çöken uygulamalar için şunu bir deneyin derim.

Uygulamaya sağ tık>>Özellikler>> Uyumluluk Sekmesi>> burada en altta olan 2 seçeneği "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" ve "Bu programı yönetici olarak çalıştır seçeneğini işaretleyip öyle deneyin. Bende işe yaradı. CS-GO için Steam uygulamasına sağ tıklayıp özelliklerden yapabilirsiniz.
İyi günler.

Merhaba
Bu çözümü deneme fırsatım olmadan Nvidia'nın sürücüsünün hatalı olduğunu öğrendim. 381.65 sürümü sistemin kararsız çalışmasına neden oluyor. 378.92'ye indirince sürümü hiçbir problem kalmadı. Eğer "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" işe yaramazsa bunu da deneyebilir arkadaşlar.
Çözüm: Nividia ve Microsoft'tan update beklemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…