Belki bazılarınız bilir, Windows son bir kaç haftadır sürekli Creators Update'i yüklememi istiyordu. Ben de her seferinde Alt+F4 kombinasyonuyla onu kapatıyordum. Son bir kaç gündür çıkmayı bıraktı ve salı günü video işlerken birden kendini kapattı ve normalde 1 dakikada kapanan bilgisayar 4-5 saniye içinde sırayla programları ekranı ve kendini kapattı, tekrar açınca güncelleme yaptı. Şimdi ise bilgisayar açık haldeyken başında durmadım ve geldiğimde aynı ekran (sürekli kapattığım Creators Update ekranı) üzerinde bu sefer İngilizce yazılar ile yükleyemediği yazıyordu ve masaüstüne Windows 10 Güncelleme Yardımcısı geldi ve bu dosyanın konumu direkt C diski. Geldiğimde çoktan indirmeyi başlatmıştı ve %1'di. Görev yöneticisinden kapattım.
İlk sorum şu; Bu güncellemeyi yapmalı mıyım?
İkincisi ise böyle yapması normal mi? Yani birden bire indirme başlatması. Klasörün (Windows 10 Güncelleme Yardımcısı) oluşturulma tarihi bile sadece 10 dakika öncesi. Şu son olaylardan sonra bilgisayara bir şey olacak diye korkuyorum. İçinde bir çok anı var.