Windows 10 Critacal_Process_Died Hatası

ismailperim

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Henüz 2 aylık sistemimde rastgele zamanlarda Windows 10 Critical_Proccess_Died hatası alıyorum ve sistem donup kapanıyor.
Bu durum bazen dizi izlerken, bazen oyun oynarken bazen de sistem boşta dururken yaşanabiliyor.

Biri ssd olmak üzere iki diskim var. İşletim sistemim ssd üzerinde kurulu. Hatayı takiben sistemi yeniden başladığında ssd diski görmüyordu. Sata kablosunu çıkartıp takıyorum ve düzeliyor. Bir kaç saat yada bir kaç gün sonra aynı hata tekrar geliyor restartladığımda ssd'yi görmüyor. Kabloyu çıkartıp takınca veya sata portlarını değiştirince düzeliyor.

Şöyle bir şey denedim, ssd ve hdd'nin sata kablolarını birbiriyle değiştirdim. Bir kaç hafta hiç sıkıntı olmadı ve dün akşam yine sistem boşta iken aynı hatayı verdi ve kapandı. Bu sefer sistem boot olduğunda SSD'yi de HDD'yi de görüyordu.

Böyle bir durum ile daha önce karşılaşan oldu mu, sorunun sebebi ne olabilir?

Teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'nuzun marka ve modeli nedir ?
Recep kardeşim şu benim windows şifresini kırmak için herşeyi yaptım flashdiski hazırladım ettim ama boot menüsüne girmiyo bi türlü bende ki tek ekran bu sonra f8 muhabbetini yaptım ve şifre kırar gibi oldu ama gnu/linux durdurdu galiba komut sayfası geldi yani bu sayfada ne yapmalıyım şimdiden teşekkür ederim :D

Dosya Ekleri

• IMG-20160407-WA0006.jpg
    IMG-20160407-WA0006.jpg
    115,6 KB · Görüntüleme: 375
Zalman R1 600LE ile gelen 600W lık psu'yu kullanıyorum. Değerleri ve modeli ekteki resimdeki gibi.

Teşekkürler

Arızalı olabileceğini düşündüğüm sata kablosunu değiştirdim, 48 saattir sistem online ve şimdilik bir sorun gözükmüyor. Umarım tekrar olmaz...

Son edit : Derken bugün tekrar oldu @Recep Baltaş :( AI Suite'deki modlardan sanırım biraz oc yapmışım. Bios'u resetledim biraz da böyle test ediyorum bakalım

Son edit 2 : Bios resetledikten sonra da tekrar oldu. HDTune ile diskleri tarattım ve sorun gözükmüyor. Şimdi ramleri de check edeceğim. Windows loglarında Kernel Power Error şeklinde bir hata vermiş. Sistemde ekran kartı bile yok henüz power'ın yetersiz gelmesi çok ihtimali olan bir şey değildir sanırım, tabii arızalı değilse.
Bir de USB den beslenen dandik bir speaker vardı onu da söktüm bakalım tekrar olacak mı...

Son edit 3 : Bios update denedim, şuan 10 saattir sıkıntı gözükmüyor teste devam ediyorum. Ram check sorunsuz ancak anakart OC siz halde 2133 destekliyor.Takılı ramler ise 2400. Hangi hızda çalıştırmalıyım bilemedim ancak şuan Auto modunda. Bakalım neler olacak.

Dosya Ekleri

• 23_Zalman_big.jpg
    23_Zalman_big.jpg
    56,7 KB · Görüntüleme: 377
OC vs yapma güncel dumpları paylaş.

Merhaba,

Şöyle ki ne minidump klasörü ne de memory.dmp dosyası gözükmüyor. Mavi ekran %0 da kaldığı için herhangi bir log alamadan freeze oluyor tahminimce.

Edit : Ses driverlarını kurmamıştım onu da kuruyorum şimdi.

Son düzenleme:
Tweak araçlarını kaldır. AV varsa kaldır.

Merhaba, AV kullanmıyorum. Tweak araçlarını da kaldırdım.
Emin olmamakla birlikte sanırım daha önce AI Suite'in otomatik modlarından biri CPU çarpanlarını değiştirmişti sanırım. Çünkü 4.2Ghz gibi rakamlar görüydum. Bios reset ve update sonrasında şuan stabil max 3.9Ghz olacak biçimde çalışıyor. Isı değerleri de normal. Son yaptığım işlemlerden beri de sorun tekrar etmedi. Teste devam ediyorum.

İlginiz için ayrıca teşekkürler.

Günler sonra tekrar BSOD aldım. Fakat bu sefer Critical_Process_Died değil, Unexcepted_Storage_Exception idi.
Biraz daha araştırma yaptım, Bios'ta Intel Rapid Storage açık durumda. Ancak bununla ilgili driverlar yüklü değildi. Onları da yükledim bakalım şimdi durum ne olacak. Bu sefer çözüldü gibime geliyor :technopat:

Şöyle ki dumplar yok, ne minidump klasörü ne de memory.dmp dosyasını bulamıyorum. Muhtemelen disklerle iletişim koptuğu için yazamıyor. Ki zaten blue screen'deki % sayacı da 0'da takılı kalıyor. Bu sefer çözüldü gibi hissediyorum :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı